Вход/Регистрация

Предстоящи курсове

schedule courses

shop banner

Рубриката

spodeleno lichno

Библиотека на победителя

biblioteque

График Активни заедно

aktivni zaedno planinata

Споделете вашите мнения и резултати

spodelete rezultati norbekov

НовиниСтатииИнтервю с Вадим Шишкин за всекидневник БорБа


Интервю с Вадим Шишкин за всекидневник БорБа

Вадим Шишкин - интервю за всекидневник БорБа Вадим Шишкин - интервю за всекидневник БорБа

Интервю с Вадим Шишкин, преподавател по системата Норбеков, за всекидневник "Борба" - "Всички заболявания зависят от характера на човека"
Автор: Весела Байчева

Вадим Шишкин е роден на 4 април 1967 г. На 11-годишна възраст започва да тренира борба свободен стил, а след това джудо и самбо. Майстор на бойните изкуства, многократен шампион и носител на международни и национални състезания по джудо и самбо. През 2000 г. преминава оздравителните курсове по системата на академик Мирзакарим Санакулович Норбеков и става негов ученик. Днес Вадим Шишкин е водещ преподавател по системата и провежда курсове в редица страни, сред които Русия, Украйна, Беларус, България, Индонезия, Виетнам, Китай, Франция, Гърция.
- Г-н Шишкин, как започнахте да се занимавате със системата на Норбеков?
- Всичко започна благодарение на моята майка, която се разболя от рак, и въпреки че бяха използвани всички възможности на конвенционалната медицина, болестта прогресираше.Затова като последен шанс решихме да опитаме тази система и след като видях как майка ми излиза от това състояние, с брат ми настояхме тя да изкара не само един курс, а целия цикъл от курсове. И двамата бяхме изненадани, че майка ни промени като цяло своето отношение към себе си и към живота, стана по-спокойна и почти нищо не можеше да я разстрои или обиди. И най-важното, макар това да не стана толкова бързо, е, че вече 15-а година тя е в отлично състояние и е здрава. Когато сам се убедих и видях резултатите, реших да стана организатор на курсове по системата на Норбеков, а след това ми се прииска не само да преподавам, а да избера този път.
- Какво представлява тази система?
- Това е система за възстановяване на вътрешните сили на организма, който се разглежда като цялостна система, и затова се занимаваме с цялото тяло. За съжаление, ако човек има проблеми с очите, се лекуват само те, при болки в гръбнака лечението е съсредоточено отново само там. А когато разглеждаме организма като цялостна система, можем да излекуваме самия недостатък, причината, която отключва тези заболявания. В курсовете са включени упражнения, свързани с работата на мускулите, ставите, вътрешни техники, за съдовете, практика за духа, гинекологичен и урологичен автомасаж, възстановяване на зрението и слуха.
- Това начин на живот ли е?
- Ако човек иска да е постоянно на пътя на здравето, това действително се оказва начин на живот. Ние казваме, че тази система не е лечебна, а учебна, но много от хората променят отношението си към живота. Вече дори лекарите от официалната медицина споделят извода, до който Норбеков е достигнал преди толкова години, че 99% от заболяванията идват от психиката на човека. Но накратко можем да кажем, че цялата система е насочена към повишаване на имунитета.
- Как се промени Вашият живот, след като станахте ученик на Норбеков?
- Бих казал - кардинално. Преди имах свое възприятие за живота, свързан със спорта, но успоредно с това имах тясно възприятие за света. Можех да говоря само за спорта и всичко, свързано с тази област, но що се отнася до духовността – тя беше на по-заден план. И когато започнах да обединявам двете неща, видях, че и постиженията ми в спорта са много по-големи. А и работата ми позволява да пътувам по света и да видя в различните страни на какво акцентират хората, независимо от техния статус или финансово състояние. Но в крайна сметка всички достигат до този важен въпрос за душата и духовността.
- Колко са последователите на Норбеков и как се приема неговата система за самовъзстановяване на организма?
- Само преподавателите са над 700 и тъй като системата съществува повече от 27 години, на всеки десет дни в различни точки на света има занятия и е много трудно да се каже колко хора са се докоснали до системата. Само в България тя е позната от десет години.
- Самата програма е девет дни, а заниманията се провеждат в рамките на четири часа на ден с половинчасова почивка. След това в продължение на 31 дни хората трябва да продължат да се занимават с техниките самостоятелно, за да се съберат общо 40 дни. Тази цифра съвсем не е случайна, защото това е числото, което символизира очистването. За това време организмът на човек се преустройва за едно ново състояние, в което има взаимодействие между емоциите, мислите и тялото. След този 40-и ден има един сложен момент, в който старите навици отново ни връхлитат, в това число и мързелът. Но ако човек поеме отговорност към нещата, може да промени наистина начина си на живот.
- Какво споделят с Вас хората по време на курсовете?
- Освен за здравето и проблемите, които имат, ми прави впечатление, че на курса идват и хора, които нямат някаква диагноза или заболяване. Идват много млади хора, което още повече ме радва. И когато започваме беседите с тях, акцентът е върху управлението на емоционалното състояние. Разбират какво трябва да правят, но все пак някаква обида вече е влязла в тях. Разбират, че някои неща са неутрални, но въпреки това при някои се получава обида, в други – злост. А в живота тези чувства и емоции създават ограничение най-малко в общуването. Затова ние го разглеждаме като една от основните причини за заболяванията.
- Лекувайки душата, можем ли да преборим заболяванията на тялото?
- Тъй като вече повече от 15 години се занимавам със системата, помня в началото, когато Мирзакарим Норбеков показваше диагнозите на някои от хората, с които е работил и които са се излекували. Умишлено е събирал тези случаи, тъй като самият Норбеков се е излекувал от официално неизлечими заболявания. Вече отдавна не събира подобни случаи, защото е разбрал, че в началото всичко зависи от човека. Той работи много с онкологични центрове и с онколози за това как да подхождат към пациентите. Ако човек е готов за открит разговор, те му казват, че ще направят всичко, което зависи от тях, но 60 - 65% от нещата са в ръцете на пациента.
- Разкажете за някой интересен случай от практиката си?
- Тези случаи са наистина много. Но един от последните е от курса във Велико Търново, на който дойде един млад мъж, видимо здрав физически, занимаващ се със спорт, но с проблем със зрението и с голям диоптър, носеше очила. По време на една от почивките изведнъж групата започна да го аплодира, защото е счупил очилата си. С помощта на упражненията успя да намали диоптрите наполовина и в момента е с минус 2, и то едва на петия ден от занятията. Ако трябва да съм честен, все още не мога да свикна с тези чудеса, но за тези 15 години съм се сблъсквал с поразителни случаи. Виждал съм хора, които успяват да се изправят от инвалидна количка, макар че там вече се проявява и силата на духа. Днес мога да кажа, че всички заболявания зависят от характера на човека. Също така от личния си опит и от този на останалите преподаватели мога да кажа, че никой от нас няма да излезе на сцената пред толкова много хора, ако той самият не се е преборил с някакво заболяване. Аз например имах пълна атрофия на лявата ръка, неподвижност на лявата част на тялото, не можех да сгъвам коленете си, колкото и невероятно да звучи. Но всичко това вече го няма.
- Имате също и Ваша авторска система, която преподавате? Какво представлява тя?
- Да, имам авторско занятие, което се нарича „Пластика на живота“ и съчетава практики от бойните изкуства. Така чрез разкрепостяването на тялото се откриват едни нови хоризонти. Ако имате например мускулна скованост, чувствате се като в черупка, то и вътрешно я има тази емоционална скованост. Но ако човек е свободен физически, тази свобода се проявява и отвътре. „Пластиката на живота“ всъщност е комплекс от упражнения за възстановяване гъвкавостта на гръбнака и ставите чрез леснодостъпни движения и практики, с които се подобряват също жизненият тонус, стойката, дишането.
- Какво бихте посъветвали нашите читатели?
- В България идвам много пъти, но това, което не престава да ме изненадва, е, че тук хората имат много голямо желание непрекъснато да се образоват, да научават нещо ново. Може би това е заложено дълбоко в корените на българите. Но наистина ми харесва да идвам тук. И обяснението, което лично аз намерих за себе си, е свързано с красотата наоколо и с факта, че българите не са откъснати от природата, така както хората, които живеят в мегаполисите. И това, което бих искал да кажа на хората, е да продължат да поддържат тази връзка с природата и никога да не я губят.

Прочетена 1082 пъти

Нашите партньори

janua 98 logo
norbekov russia
norbekov uzbekistan
norbekov europe
zalti stotinki slider
allegro vivace suggestopedia
norbekov uk

Мнения и резултати

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

Прочетете повече по темата тук  

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

Моменти от детския курс в София - 08.09.2014 - 13.09.2014. Награждаване, сертификати, резултати, концерт! {youtube}http://youtu.be/IM3ty5yAGKM|100%|320|0{/youtube} 

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Бил съм и на 2ро ниво и на Интуиция. Благодаря много, че ви има и ни помагате да се самоосъзнаваме...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

«
»

Бюлетин

Въведете Вашия мейл адрес, за да се абонирате.Facebook Фен страница

 

Контакти

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,
пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:
IBAN: BG29STSA93000021744640
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
"Жануа'98" ЕООД
* Всички такси са за сметка на наредителя!