Вход/Регистрация

Предстоящи курсове

schedule courses

shop banner

Рубриката

spodeleno lichno

Библиотека на победителя

biblioteque

График Активни заедно

aktivni zaedno planinata

Споделете вашите мнения и резултати

spodelete rezultati norbekov

НовиниСтатииИнтервю на Деси Никодимова за вестник "Доктор"


Интервю на Деси Никодимова за вестник "Доктор"

Интервю на Деси Никодимова за вестник "Доктор" Интервю на Деси Никодимова за вестник "Доктор"

За 50 години са измислени приблизително 70 000 нови вещества, които действат върху нас и ни тровят

Десислава Никодимова е едно от известните имена в българския волейбол, дъщеря на легендарния футболист Аспарух Никодимов. Има осем титли с отбора на ЦСКА, като през 1984 г. печели и Купата на европейските шампиони. Национална състезателка. През 1991 г. заминава да играе във Франция, където живее 21 години с кратко прекъсване за два сезона, когато е в италианското първенство. Състезава се до 37-годишна възраст. После завършва Европейския колеж по холистична натуропатия в Париж и отваря кабинет там. През 2012 г. се завръща в България, а от 2 г. е в екипа на Център “Норбеков-България”. Десислава Никодимова сподели за в. “Доктор” какво според нея е да се живее здравословно.

- Г-жо Никодимова, какво ви е наследството от професионалния спорт?

- Тялото ми беше толкова експлоатирано, че се появиха много проблеми, особено в края на спортната ми кариера. Малки травми, ама много. Това е отрицателното наследство, но положителното е повече. Играх колективен спорт, в който не можеш да си добър, ако нямаш добри отношения с хората. Това се пренесе и в живота ми - да бъда в добри отношения, независимо в коя област общувам, защото така не само се чувствам добре, но и работата върви. Наследих от големия спорт и дисциплината, волята да правя нещата, дори когато има трудности.

- Как се справихте с многото контузии?

- Нямам операции на стави, но гръбнакът ми е травмиран най-много - поредица от малки травми и затова постоянни болки в гърба. Когато приключих с волейбола преди десетина години, имах здравословен проблем с вътрешен орган. Имаше връзка със спорта. Получи се от претоварване, от пренебрегване сигналите на тялото. Навремето приех този проблем с ужас, но сега като гледам назад, мога само да благодаря, че се е появил. Собственият ми здравословен проблем ми би един шут отзад и ме стимулира да тръгна по друг път. Тогава още живеех в Париж и реших да уча, за да ми се отворят очите в тази насока. Така завърших четиригодишния Колеж по холистична натуропатия “Даниел Кифер”. Натуропатът всъщност е здравен възпитател. Третират се теми, като здравословното хранене, техники за справяне със стреса, масажни техники, физически упражнения, дишане, рефлексни техники. Лично аз много работя с етерични масла, ароматерапия. Тръгвайки по този път, малко по малко взех да се справям с моя здравословен проблем. По този път аз срещнах и оздравителната система на акад. Норбеков. През 2005 г. изкарах оздравителен курс в Бургас. По време на курса нямах кой знае какъв резултат, но впоследствие се оказа, че има. Стигна се до хирургична интервенция през март 2007 г. Беше отстранена една част от болния орган. Но след 2 години отидох на проверка и се оказа, че той си е на мястото.

Всички доктори казаха, че хирургът е сбъркал

Но за мен истината беше съвсем друга - тялото беше регенерирало този орган. Който иска, да вярва. Моето усещане е такова. Консултирах се във Франция с една светла личност, която се занимава с китайска медицина, и с ред други представители на алтернативната медицина. Те ми казаха: “Да, няма нищо чудно, органите се регенерират”. Когато не мислим, че е невъзможно, те могат да се регенерират. Така за мен се отвориха много хоризонти.

- Нямате наднормено тегло. Как го постигате?

- Нямам, защото се старая. Разбрах, че трябва да съм отговорна към собственото си здраве. Установих обаче, че не трябва да съм и супер крайна в това кое е полезно за ядене и кое не. Защото минах през период, в който правех трагедия, ако хапна парченце шоколад. Когато ходех на гости, си носех храна, за да не притеснявам домакините, че не ям това, което те ядат. Това беше максимумът на истерията. (смее се) Сега почти не ям месо. Понякога хапвам тортички и шоколадчета с удоволствие, без чувство за вина, но след това внимавам какво ям. За съжаление в храната има страшно много химия, пестициди. Но все пак е по-добре да ядеш свежи продукти, отколкото нещо, което е стояло 5 години в хладилник и го стопляме на микровълнова печка. Ако имаме достъп до органични продукти, още по-добре. Норбеков съветва да си водим дневник три месеца как се чувстваме след всеки вид храна. Така ще си намерим нашата собствена рецепта.

Знае се, че в света има хора, които изобщо не ядат. Те са някакви феномени, които пращат по дяволите всички теории за храненето. Човешкото тяло има възможности, които тепърва ще бъдат разкривани.

Не бива да се пренебрегва и движението. Когато спрях да играя волейбол, тялото ми беше преуморено и в продължение на година си лягах в 20,30 ч.

Но колкото повече си почивах, толкова повече болежки се появяваха

Така разбрах колко е важно движението, за да се чувствам добре. Човек може да пие билки, за да си изчисти бъбреците, черния дроб или червата. Единственото обаче, което активира отделителната система, е съобразеният с конкретния човек спорт.

- С какво се занимавате сега?

- В България се върнах през ноември 2012 г. и през декември отново се записах в курс по системата на Норбеков. За мен беше мечта, която се реализира, и от две години съм част от обучителния екип в Център “Норбеков-България”. Тогава усетих нещата в друга дълбочина, какво е здраве всъщност. За мен здраве не означава да не си болен. На тези курсове първият въпрос към хората е: “За какво ти е здравето?” и те много се шокират. Защото здравето не е самоцел. Всеки трябва да намери пътя в живота си. Човек работи в тези курсове и върху здравословното си състояние, и върху емоциите си, и върху мислите, чувствата, характера. Колкото повече практикувам новата си професия, разбирам, че когато човек знае какво иска и къде отива, доволен е от това, което прави, щастлив е, толкова е по-добре и със здравето.

- Какво ще посъветвате жените за тяхното здраве?

- Едно от първите неща е жената да опознае и усети своето тяло. На Запад животът на жените е почти изцяло медикализиран. В пубертета, ако имат акне, им дават хормонални хапчета. Момичета започват да ги пият от 14 - 15-годишна възраст. После вземат противозачатъчни. След 20 години, когато идват при мен, ги питам какъв е техният естествен цикъл. Но те не помнят, защото пият хормони от много отдавна. С приемането на противозачатъчни например, на мозъка се поднася фалшива информация и оттам се губи усещането за себе си, за собственото тяло.

Трябва да се знае също, че на женското тяло влияят и трансформираните храни, козметика, перилни препарати и др. продукти, които съдържат
ксеноестрогени. Това са изкуствени химически вещества, които наподобяват женските хормони - естрогените, и нарушават функциите в женското тяло. За 50 години са измислени приблизително

70 000 нови вещества, които действат върху нас в ежедневието ни

Човешкото тяло с хилядолетия се е адаптирало към околната среда, а сега за изключително кратко време трябва да се адаптира към тези нови агенти. Не е нужно да развиваме фобия към тях. Но трябва да ги знаем и което можем, да предотвратим попадането му в нашето тяло и по кожата ни. Всички имаме безжични телефони, но не си ги държим до главата, докато спим.

Това са част от нещата, които ни деструктурират. Но има неща, които ни структурират и са безценни. Това са физическите упражнения, ходенето сред природата, общуването с приятни хора. Те ни хармонизират и ни правят устойчиви на неблагоприятните външни фактори.

- Обикновено с какви проблеми идват жените при вас?

- Често идват с миоми, кисти. Нямам претенциите, че като ги посъветвам нещо, те ще се излекуват. Давам съвети за хигиената на живот, до какво водят техните навици. В натуропатията има възпитателна страна.

- Какво например води до миома?

- Ако знаех съвсем точно, щях да съм гений. И медицината казва, че е от хормонален дисбаланс. Но може да се дължи например на естрогенен превес спрямо прогестерона. Оттам се търси защо става това нещо - дали в храната има повече естрогени, дали е от медикаменти. Естрогените в тялото, независимо дали са произведени от него, или внесени отвън, се разграждат и елиминират от черния дроб. Но ако черният дроб не е в добро състояние, както е при 9 от 10 човека в цивилизования свят, тогава не може да елиминира естрогените. Една от причините черният дроб да не работи добре, е защото червата са нередовни, защото го претоварваме. Това е малко детективска работа. Специално миомите понякога се дължат на травми в костната структура на грабначния стълб и на таза, когато има застойни процеси в лимфата в долната част на тялото.

Всеки орган има информация кое е неговото идеално състояние. Когато се наруши балансът, той се адаптира, но това вече не е неговото нормално състояние. Ние учим хората как да възвръщат нормалното състояние на организма си.

Източник: в. "Доктор"

Прочетена 3445 пъти

Нашите партньори

janua 98 logo
norbekov russia
norbekov uzbekistan
norbekov europe
zalti stotinki slider
allegro vivace suggestopedia
norbekov uk

Мнения и резултати

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

Прочетете повече по темата тук  

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

Моменти от детския курс в София - 08.09.2014 - 13.09.2014. Награждаване, сертификати, резултати, концерт! {youtube}http://youtu.be/IM3ty5yAGKM|100%|320|0{/youtube} 

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Бил съм и на 2ро ниво и на Интуиция. Благодаря много, че ви има и ни помагате да се самоосъзнаваме...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

«
»

Бюлетин

Въведете Вашия мейл адрес, за да се абонирате.Facebook Фен страница

 

Контакти

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,
пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:
IBAN: BG29STSA93000021744640
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
"Жануа'98" ЕООД
* Всички такси са за сметка на наредителя!