Вход/Регистрация

Предстоящи курсове

schedule courses

shop banner

Рубриката

spodeleno lichno

Библиотека на победителя

biblioteque

График Активни заедно

aktivni zaedno planinata

Споделете вашите мнения и резултати

spodelete rezultati norbekov

НовиниСтатииСистемата Норбеков: От усмивката до връщане на половата мощ


Системата Норбеков: От усмивката до връщане на половата мощ

Интервю на Мария Ненова за haskovo.net Интервю на Мария Ненова за haskovo.net

Хитовата в последните години система за личностно развитие и оздравяване „Норбеков” дойде и в Хасково с курс, организиран и воден от един от малцината български преподаватели на учението. Мария Ненова от Пловдив от 7 години е последовател на узбека Мирзакарим Норбеков, който пък от 25 години занимава хиляди по цял свят с идеята да вземат в свои ръце живота, настоящето и бъдещето си, като между другото преодолеят стареенето и болестите. Подобни сензационни цели обясняват и главоломно нарастващата популярност на системата.

Мария Ненова е ученичка на ученичката на самия Норбеков, Гузал Тажибаева. В йерархичната система на Норбеков, това е важно уточнение. Именно Тажибаева посвещава дипломираната филоложка в учението през 2006-та година, а впоследствие Ненова толкова се ентусиазира, че прекъсва 23-годишния си преподавателски стаж, за да преподава на друго ниво. От 2010-та година самата тя е учител, включително и в Хасково. Описва хасковлии като по-трудни ученици от тези в други градове, заради пословичната им затвореност и недоверие. Но непрекъснато увеличава броя им в курса.
Причината е, че учителите на Норбеков сякаш са специално подготвяни да се справят със скептици. Затова са изхвърлили от „убедителния” си речник алабализмите с чакри, тантри и всякакви внушително звучащи източни нелепости. Вместо мистика се представя рационалност. С медицински аргументи.
Ненова е заредена с аргументи и при срещата с неверниците репортери. Скептицизмът така и не можа да развали усмивката, нито логиката й - отговаря винаги търпеливо, подробно и уместно. Едва към края на срещата става ясно, че това с усмивката е тренирано.
Усмивката била ключът към личностното усъвършенстване на човека. Преподавателите на Норбеков започват всеки курс с препоръката да се усмихваме поне 5 минути на ден пред огледалото. Дори и да не ви е смешно, през това време устните ви трябва да стоят непрекъснато разтегнати в усмивка. Ако успеете, това ще превърне денят в по-добър, а вас в по-успешен. Не е самовнушение или поне не само. Ненова обяснява, че когато се усмихваш сложната невронна система на организма разнася като глашатай информацията, че шефът /ние/ е щастлив. Организмът отделя фермента ацетилхолинестераза, който въздейства на целия организъм на клетъчно ниво. Мембраните на клетките стават по-пропускливи, работата на органите се оптимизира, общия тонус се вдига.
Обикновено се усмихваме, когато се чувстваме добре. В случая се чувстваме добре, защото се усмихваме. Идеята не е да прочетеш 5 вица, след които да се хилиш половин час. Трябва да открием умението да се порадваме на себе си. Колкото по-често се усмихваш, толкова по-здрав и успешен ще си.

Но не можем вечно да се хилим като идиоти, нали?

Нима японците са идиоти, че са вечно усмихнати и дружелюбни? Ако ние се харесваме, не е важно какво мислят другите за нас, отговаря Ненова. Японците са известни с много неща. Случайно или не и с това, че са нацията с най-голяма средна продължителност на живота.
Усмивката е алфата и бетата, но с напредването в азбуката на Норбеков трябва да усвоим как да направляваме емоциите си. За българина това означава подтискане. Заложено е в националния ни манталитет „Преброй до 10...”, особено ако трябва да отговориш на шефа или по принцип на някой с власт. Потискаме докато можем или докато се озовем вкъщи. Там сме по-спокойни, самоконтролът отслабва и избухваме дори при дребен повод, обяснява Ненова. В резултат си го отнасят близките. Оттам може би идва конвенционалната мъдрост, че нараняваме тези, които обичаме. Емоцията трябва да се овладее и изкара, но без драми. Става с дишане и определена ментална нагласа. Когато техниката се усвои, се прилага рефлективно. Да владееш себе си е сила, стига до нова конвенционална мъдрост Ненова.

И без Норбеков хората знаят, че трябва да „изпуснат парата“. Някои го правят с крясъци, други - с течен градус. Има и такива, които насочват негативното към себе си и изпадат в разрушително самосъжаление.

Навън. Само че емоцията, особено негативната, трябва да се хване отрано. Тялото усеща кога се ядосвате, още преди да го осъзнаете. Някой ваш орган реагира - заболява ви или минава в необичайно състояние. Ако разпознавате физиологията на яда, ще разберете за него много преди да стигне до мозъка, има рецепта Ненова. Кипне ли ни главата, нещата обикновено са вече неуправляеми.

Може и да е така, но ядът понякога помага. Дори само за да озаптиш агресор, подходил по-същия начин към теб. С умиротворяване, най-много да го насърчим.

Важното е да избираме емоцията си. Ако няма друг начин, можем да играем ролята на гневен човек - както когато се караме на детето. Не му се ядосваме наистина, нали? Но го респектираме, дава поредния приемр учителката. Целта е да не се ядосваме истински, защото така наказваме себе си за грешките на другите.

Освен ментално укрепване обаче се твърди, че „Норбеков“ и лекува. Какво точно?

Диабет. Астма. Главоболие. Изправяне до 30 см. на гръбначни изкривявания. Зрението. На всеки 4 дни, може да се сваля по един диоптър. Трябва обаче много работа и хиляди упражнения. Усвояват се в 9-дневния курс, но не престават с края на курса. Всеки трябва да ги прилага ежедневно. Лекуват се повечето хронични заболявания, а понякога и нелечими болести. Всеки се разболява, важното е как ще излезе от болестта, обяснява Мария.

И как стават тези чудеса?

На етапи. Първи етап - пълно раздвижване на ставите - започва се от китките с раздвижване във всички посоки. После на останалите стави. Това са първите места, при които се проявява възрастта - стават по-малко гъвкави. Главно внимание – на гръбначния стълб. От него тръгва вегетативната нервна система, която отговаря за действието на всеки орган. Затова му обръщаме специално внимание. Премахваме всички нежелани въздействия върху него. Ето например, мъж държи портфейла си в задния джоб. Винаги седи седнал леко настрани. Притиска съответния нерв. Изтръпва му кракът. Натоварва се гърбът. По някое време дава отражение върху цялата система на малкия таз. Или пък положението на врата. Оттам идва главоболието. С подходящи упражнения и положение се въздейства и върху зрението, в телеграфен стил обяснява учителката. Разговорът вече продължава час и половина.
Казаното звучи внушително, но е трудно да се провери. А в нашия мач между вярата и скептицизма, точки се записват само със словесни аргументи.

Ако можем да контролираме емоцията и да си събуждаме тялото, то успешно можем да обърнем всякакви дисфункции. Може ли да се каже, че „Норбеков” преборва импотентността. Или безплодието?

Имаме упражнения за жени, наричат се гинекологически, и за мъже - урологически. Възстановяват половата мощ. Възстановяват менструалния цикъл на жени в менопауза. Връщането на естрогените е връщане във времето. В крайна сметка изключването на някои функции означава, че постепенно тялото се приготвя да напусне този свят. С нашата система мъжът остава мъж, Жената си остава жена, казва Ненова. В курса на колега познава жена, която е заченала след години безплодие. Вярва, че всеки може да стигне положителен резултат, но трябва упоритост да се върви докрай.
Системата на Норбеков е в три нива-първите две са оздравителни. Третото ниво се нарича основно - курс за развитие на интуицията. Четвъртото е за учители и се води от самия Норбеков при ежегодните му посещения в България. Нарича се „работилница на успеха”, което всъщност е есенцията на цялото учение - да превърне хроничния неудачник в хронично успешен човек.
Не става без пари. Първото ниво е 275 лв на човек за 9 дни. Работи се плътно по 4 часа на ден. Нататък курсовете са пак по 9 дни, но струват повече. За ученици и пенсионери първото ниво е по 220 лв, както и за членовете на едно семейство. Курсовете са само началото, предупреждава Ненова, успехът няма да дойде ако не пренесете практиката в ежедневието си.

* Мирзакарим Санакулович Норбеков е роден през 1957 година в аул край Самарканд. През 98-ма година създава Институт за самовъзстановяването на човека. По негови данни, през тренинговите курсове на Института досега са минали 2 500 000 души. Норбеков се именува „академик“, макар името му да го няма в списъка на академиците на руската федерация. Неговите противници, твърдят, че Норбеков няма дори диплом за завършено висше образование, понеже прекъсва в трети курс следването си в Андижанския институт по памукопроизводство. Научната общност подлага методите му на остра критика, като ги наричат „ненаучни“. Аргументът е, че няма твърди доказателства за излекувани хора. От друга страна няма и доказателства, че на някого са навредили. Или че обвързват свободната воля като сектите, към които професорите причисляват учението.

 

Г.Христов - източник: haskovo.net

Прочетена 1015 пъти

Нашите партньори

janua 98 logo
norbekov russia
norbekov uzbekistan
norbekov europe
zalti stotinki slider
allegro vivace suggestopedia
norbekov uk

Мнения и резултати

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

Прочетете повече по темата тук  

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

Моменти от детския курс в София - 08.09.2014 - 13.09.2014. Награждаване, сертификати, резултати, концерт! {youtube}http://youtu.be/IM3ty5yAGKM|100%|320|0{/youtube} 

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Бил съм и на 2ро ниво и на Интуиция. Благодаря много, че ви има и ни помагате да се самоосъзнаваме...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

«
»

Бюлетин

Въведете Вашия мейл адрес, за да се абонирате.Facebook Фен страница

 

Контакти

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,
пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:
IBAN: BG29STSA93000021744640
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
"Жануа'98" ЕООД
* Всички такси са за сметка на наредителя!