Вход/Регистрация

Предстоящи курсове

schedule courses

shop banner

Рубриката

spodeleno lichno

Библиотека на победителя

biblioteque

График Активни заедно

aktivni zaedno planinata

Споделете вашите мнения и резултати

spodelete rezultati norbekov

НовиниСтатииВъзвърнах зрението си с гениално прости упражнения - Жана Иванова


Възвърнах зрението си с гениално прости упражнения - Жана Иванова

Жана ИВАНОВА, издател:

Силата на духа прави чудеса. Стотици българи хвърлиха очилата и се спасиха от куп болежки

През последните години у нас стана изключително популярна оздравителната система на акад. Мирзакарим Санакулович Норбеков – учен със световна известност, професор, доктор по психология и педагогика, завеждащ катедра по палингенезия в Международната академия по информатизация към ООН, ректор на Института по самовъзстановяването на човека в Москва, автор на редица бестселъри, между които “Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата”. Инвалид първа група, изцяло зависим от апарата за изкуствено прочистване на кръвта, от лекарствата и процедурите, след срещата си с лечителя Сеид Мохамед Хасан той успява да се освободи от физическите недъзи и житейските си несполуки и създава собствен уникален метод за лечение, който успешно прилага близо 30 години. Малцина обаче знаят, че учебно-оздравителната система на акад. Норбеков вече пет години мощно работи у нас благодарение на една жена, смело изправила се пред собствения си здравословен проблем. За пътя й до България и за възможностите да възстановим и да съхраним здравето си разговаряме с издателката ЖАНА ИВАНОВА.

- Г-жо Иванова, как учебно-оздравителната система на акад. Норбеков стигна до България?

- През октомври 2003 г. посетих първа част на учебно-оздравителния курс в Института за самовъзстановяване на човека в Москва, като преди това два пъти прочетох книгата “Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата” в оригинал. Един приятел, знаейки за моя сериозен здравословен проблем, я беше свалил от интернет и ми я изпрати. С голямо нежелание се връщам към това време. Имах много силна катаракта, едното ми око беше оперирано, с отлепена ретина. Предстоеше ми операция на другото, а това означаваше да не мога да виждам. Какво щеше да стане с мен? Един нетрудоспособен млад пенсионер. Самата книга е толкова завладяваща, че те подтиква светкавично към действие. И аз започнах веднага с упражненията за очите, но нещо не правех, както трябва. В Москва отидох изключително депресирана и с ниско самочувствие. Нямах никаква информация за нищо. До четвъртия ден все още бях объркана. Ходех, правех упражнения, но...
Никога няма да забравя този четвърти ден от моя курс. Направихме една техника, която се нарича “Прошка”. След нея много плаках. Простих си, че за повечето от събитията в моя живот съм упреквала единствено себе си, че не съм се разбирала, че съм била изключително недоволна от самата себе си. Осъзнах отношенията с родителите си, които са починали. Прозрях какво е искал да каже мъдрецът с максимата “Опознай себе си, за да опознаеш Бога”.

ТОВА БЕШЕ ПРЕЛОМЕН ДЕН В МОЯ ЖИВОТ в който аз се отпуснах и започнах да работя активно със себе си. Следващата голяма стъпка бе, когато признах, че аз съм една красива и умна жена, която може да бъде успешна, обичана и желана, с прекрасното си дете и с бъдеще, различно от мрачната перспектива, която ми чертаеха лекарите – операции и ослепяване. Целият курс така ме зареди, че у мен започнаха да се раждат идея след идея. Върнах се от Москва амбицирана да преведа всички книги на акад. Норбеков и да организирам курсовете в България. Исках да споделя радостта и резултатите си.

- Кое най-много ви провокира на курса?

- Съмнението и скептицизмът. Чудех се какво правя там и къде съм попаднала, защо съм оставила семейството си в България. Непрекъснато извираха съмнения. Това се случва с всеки, попаднал на курса. Така че първите три дни е борба не за изцеление, а борба със съмнението. След изключителната техника “Прошка”, чрез която преподавателят само те провокира да работиш сам, връщайки се към минали ситуации и да ги разглеждаш от друга гледна точка, и да прощаваш – от една страна на себе си, а от друга – на останалите участници в болезнената за човека ситуация, ти се чувстваш толкова лек, сякаш си свалил от себе си невероятен психологичен товар. И всъщност оттук нататък стартира пътят на оздравяването.

- Кое е най-ценното в този път към здравето според вас?

- Курсът беше изключителен за мене и като преживяване, и като резултат. Усетих как за тези десет дни става едно натрупване, след което започват да се отключват психични проблеми, които всъщност са истинската причина за всички болести, недъзи и неуспехи, които имаме. Правейки едни простички упражнения, ти учиш организма си сам да работи и да се справя. Най-ценното е, че ВСЕКИ ЧОВЕК, ИСКА-НЕ ИСКА, ДОРИ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СКЕПТИК СЛЕД 10 ДНИ ПРОМЕНЯ СВОЕТО СЪСТОЯНИЕ, т.е. състоянието е най-важното. Системата работи по различни пътища, за да се стигне до него. Физическите упражнения събуждат скритите сили на опорно-двигателния апарат независимо от възрастта. Има ли сме например 92-годишен участник, който сподели, че се чувства прекрасно и годините въобще не му личаха. Най-мощната страна на тази практика е, че тя променя физическото и психичното състоянието на човека. Ти изпращаш на всеки 30 секунди по емоционален път чрез кръвта до всяка своя клетка информацията, че си радостен, че си доволен, че можеш всичко. И нещо с теб се случва. Ставаш друг човек. Ставаш по-самоуверен, по-весел, по-жизнерадостен, с изправена стойка, усмихнат, не си нервен, не си толкова агресивен. Ти си по-благ, по-добър, приемаш деня такъв, какъвто е, приемаш хората все повече такива, каквито са. Т.е. ти не създаваш повече условия твоят организъм да страда и да боледува.

- Има ли нещо общо с хипнозата този процес на оздравяване?

- Категорично не. Тук няма никаква сугестия, никаква манипулация, защото ти си провокиран от преподавателя – много от преподавателите в института са лекари, сам да стигнеш до прозрението, че твоето здраве е в твоите ръце. Физическите упражнения, медитативните техники, разговорите и работата в група са изключително важни и всичко става на съзнателно ниво.

- С какво тази система се отличава от останалите оздравителни методики?

- Методиката се отличава с това, че е действена. Тя те предизвиква да действаш. В основата й е суфизмът, учение на мъдростта, което принадлежи към класическата философска традиция на Изтока. Тя обаче е адаптирана за европейския човек. Основната идея на суфите е “Сърцето – с Бога, за ръцете – труд”. И това е пренесено в оздравителната система. В нея няма пасивност. Винаги има движение, винаги има действие. Всеки от нас малко или много е мързелив. Това е път да сключим договор с този мързел, да му се отдаваме за известно време, но по-голямата част да сме активни.
Другото, което е особено важно, е, че тази методика ти дава свобода. Тя не те ограничава. Ако не правиш това, няма да получиш онова, примерно. Ако ядеш еди-какво си, ще стане еди-какво си. Това, което ме плени, е свободата на избора. Дава ти се набор от техники и упражнения и ти сам избираш кога, как и защо да ги правиш. Тази свобода е изключително важна за всеки от нас. Тук липсват строгите правила и предписания, характерни за повечето системи.

- Ортодоксалната медицина гледа скептично на подобен род лечение. Лекари посещават ли вашите курсове и какво споделят за тях?

- Все повече лекари, зъболекари и фармацевти посещават курса и са изключително доволни. Първо, идват, за да се справят със свои здравословни проблеми, и второ, за да усвоят тази методика и да я предлагат след това на своите пациенти. Имаме много примери за това.

- Кои болести най-добре се поддават на тази оздравителна методика?

- Всички, които не са се превърнали в хронични многогодишни заболявания.

- Акцентът пада на очите обаче?

- Очите не са отделна част от организма. По тях обаче човек най-бързо може да разбере, че става някаква промяна и има някакъв резултат. Затова всеки ден специално внимание се обръща на зрението. Ти не можеш директно да наблюдаваш какво става с черния ти дроб. Не можеш директно да разбереш какво става с бъбреците ти. По време на самия курс стават мощни прочиствания. Факт е, че на четвъртия ден, след като се направи техниката за прочистване на черния дроб и на бъбреците, всички имат промяна в урината. И най-скептичният, иска-не иска, след стартирането на този очистителен механизъм, се убеждава в това. Всички са доста изумени от резултатите. Очите са като огледало. Това, което става с тях, става с всеки орган.

СИСТЕМАТА РАЗГЛЕЖДА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ КАТО ЕДНО ЕДИННО ЦЯЛО

А не, както обича да казва акад. Норбеков, има лекар за лявото ухо, има лекар за дясното око и т.н. Затова на десетия ден човек се чувства абсолютно различен. Целият организъм се включва на самовъзстановяване.

- Съществуват ли противопоказания?

- Курсът не е препоръчителен за хора с тежка форма на рак, алкохолизъм и наркомании.

- Понеже зимата е характерна с вирусните си заболявания, можем ли да преборим вирусите със силата на духа?

- Системата няма да победи вируса, защото той е непобедим. Но тя така повдига имунната система на човека, че този вирус не успява да вилнее в него. Изчезва страхът, дали ще стоиш на течение, или ще е много студено, дали Соломонови или други някакви вируси ще те нападнат и т.н. Тук бих споменала известната притча за чумата, която с пълна сила важи за вируса. Един странник среща чумата, която влиза в града да вземе своите жертви. След време я среща отново, но този път да излиза от града, и й казва: “Чумо, как не те е срам, унищожи целия град.” А тя отговаря: “Аз не съм виновна. Мен Бог ме изпрати да взема пет-шест човека, които трябваше да заплатят за стореното от тях. Всички останали умряха от страх.” Т.е., ставайки по-самоуверен, ставайки себе си, ти повдигаш имунната си система и можеш да устояваш на всяка болест.

- Какви хора и с каква мотивация идват при вас?

- Ако преди пет години започнахме с много болни възрастни хора, пенсионери, сега ни посещават млади - със и без проблеми, т.е. такива, които искат да намерят себе си, да са по-успешни и реализирани. Изключително висок процент от курсистите са с висше образование и занимаващи се със собствен бизнес. Голяма радост е, че все повече мъже идват при нас. В последния курс те бяха 60%, което за мен е много хубаво и важно, тъй като в началото курсовете посещаваха почти само жени. Жените са по-отворени към новото и те като съпруги, майки, любими убеждават своите партньори да направят тази крачка към себе си. Това е радващо за България, тъй като българският мъж е депресиран, потиснат, без самочувствие, неуверен. Мъжът по принцип не споделя и трупа у себе си обидата, болката, огорчението. На семинара човек има възможност да се отпусне, да сподели и да разкаже за резултатите си. Случват се изключителни събития. Хора, които никога не са се осмелявали да застанат и да говорят пред публика, които не са споделяли лични неща дори с най-близките си приятели, тук преодоляват себе си и преминават психологичната бариера.

- Българинът отворен ли е да промени отношението си към здравето и болестта?

- Да. Вече пет години издирвам и издавам книги, които са свързани с подобряване на здравето, на храненето, на психичното състояние и виждам, че в седмичните класациите за най-популярни книги винаги заема позиция такава, която учи как да бъдем по-здрави, по-успешни, по-щастливи. Тази тенденция е в целия свят. У нас идва малко със закъснение, защото ние не бяхме научени, че най-голямата инвестиция е човекът. Аз обаче съм много щастлива, че срещам при нас топжурналисти, топводещи, топмениджъри, топмодели – личности, които връщат знанието и въздействат на другите хора. Този процес е като лавина. Много фирми например изпратиха своите работници, защото знаят, че те ще бъдат много по-продуктивни, по-хармонични и много повече ще дадат за фирмата, ако знаят тези практики и упражнения.

 

Едно интервю на Румяна МАРИНОВА

Прочетена 1980 пъти

Нашите партньори

janua 98 logo
norbekov russia
norbekov uzbekistan
norbekov europe
zalti stotinki slider
allegro vivace suggestopedia
norbekov uk

Мнения и резултати

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

Прочетете повече по темата тук  

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

Моменти от детския курс в София - 08.09.2014 - 13.09.2014. Награждаване, сертификати, резултати, концерт! {youtube}http://youtu.be/IM3ty5yAGKM|100%|320|0{/youtube} 

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Бил съм и на 2ро ниво и на Интуиция. Благодаря много, че ви има и ни помагате да се самоосъзнаваме...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

«
»

Бюлетин

Въведете Вашия мейл адрес, за да се абонирате.Facebook Фен страница

 

Контакти

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,
пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:
IBAN: BG29STSA93000021744640
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
"Жануа'98" ЕООД
* Всички такси са за сметка на наредителя!