Вход/Регистрация

Предстоящи курсове

SPODELENO LI4NOЕндоекология на здравето

Иван Неумивакин, Людмила Неумивакина Иван Неумивакин, Людмила Неумивакина

"Най-полезното масло е лененото, особено за хора с нарушени обменни процеси, в частност мастната обмяна. То намалява риска от атеросклероза, подобрява работата на клетъчните мембрани, повишава имунитета и т.н. Лененото масло трябва да се държи в бутилки от тъмно стъкло, но не може да се съхранява дълго.
Царевичното олио също е много добро - то очиства стените на съдовете, понижава нивото на холестерина, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Много полезно е ореховото олио. То може да се приготви у дома. Вземат се 100г изчистени орехи, ядките се счукват, поставят се в съд с тясно гърло и се заливат с 1л слънчогледово или ленено масло. Държат се две седмици в затворен съд, който се разклаща периодично. Накрая олиото се извлича чрез пресоване. То помага при хипертония, чернодробни и бъбрчени заболявания, атеросклероза, подобрява обменните процеси. Като външно средство е много полезно при гангрена и червен вятър."

"В работата си с акушери и гинеколози ние неведнъж сме ставали свидетели на картина, която в акушерството се нарича „обръщане на главата към ръчичката”. Просто така е по-удобно да се извади бебето. Но като правило тогава се разместват прешлените на шийния дял, особено на черепа, спрямо първия прешлен, което впоследствие води до всевъзможни нервни и съдови разстройств.."

„Да повторим още веднъж. Вампирите са енергийни паразити, като правило натури от психопатен тип, склонни към скандали, унижаване на околните, които се вслушват само в себе си, мнението на другите не ги интересува, подозрителни са, завършени егоисти и досадници. Обикновено започват разговора с това, че нищо не е наред, че вече няма свестни хора, могат да говорят с часове по телефона и т. н. Между другото, никога нищо не давайте на вампир, вероятността да ви върнат дълга е малка. Особено доволни са вампирите, ако ви докарат до сълзи. Там, където има вампир, цветята увяхват бързо, техниката често се поврежда; те не обичат гореща храна, чай и кафе, винаги им е топло. Това са основните черти на вампира. Там, където има скандали, побоища, търсете вампир.”

ОСНОВНИ ПРАВИЛА НА ХРАНЕНЕТО

„1. „Човек не живее, за да яде, а яде, за да живее” (Сократ).
2. Съотношението на продуктите трябва да бъде следното:
Растителна храна 50-60 %, колкото повече е суровата, толкова по-добре. Въглехидрати – 20-25 %, белтъчини – 15-20 %.С възрастта делът на растителната храна трябва да нараства, мазнините да бъдат до 5-10 %, като се дава предпочитание натопеното масло, свинската мас, растителното масло, но прясно, семките и орехите. За подправка да се използват различни видове оцет. Ако искате да си осигурите здраве и „сладък” живот, употребявайте повече горчиви храни (подправки, вратига, коприва, пелин, лук, чесън и др.) Искате ли да си осигурите болести и „горчив” живот, употребявайте сладко.
3. Течности да се пият не по-малко от 15 минути преди яденеи 1,5-2 часа след ядене. След хранене да се изплакне устата с2-3 глътки вода или да се използва дъвка. Поради постоянното обезводняване на организма, за което вече знаете, през деня, като се започне от сутринта на гладно, трябва да се изпиват не по-малко от 1,5-2 л леко подсоле- на вода:
1 г сол на 1 л вода, или . чаена лъжичка без връх на 2
л, като във всяка чаша се добавят 5-10 капки 3 % кислородна
вода (при липса на дискомфортни усещания).

Стомашният сок и в частност солната киселина (пепсин) са необходими за преработването на храната и колкото е по-груба и по-тежка тя (животински белтъци), толкова по-голяма трябва да бъде концентрацията на киселината. Разреждайки стомашния сок с течности, вие съответно намалявате концентрацията му, както и тази на жлъчката и панкреатичния сок, и силата на киселината вече е недостатъчна за обработката на храната, която няма да се смели по-нататък, а ще гние в червата. Това създава условия за затлачването на организма и появата на заболявания. Недостигът на солна киселина в организма води до тежки нарушения в работата на цялата храносмилателна система.Това се отразява особено силно на хората в напреднала възраст, при които отделянето на солна киселина намалява до 15% в сравнение с 20-годишните. Дефицитът на солна киселина води до нарушения в синтезана белтъците, калция, желязото, до възможност в организма да навлязат големи количества патогенни бактерии, тъй като стомахът и в частност солната киселина са мощна санитарна бариера. Затова е толкова вредно да се пие вода (течност) по време на ядене и непосредствено след това – течностите значително намаляват концентрацията на солна киселина и дори в храната да се съдържа достатъчно количество от нужните на организма вещества, те не се преработват докрай, което води до недоокисляване и гниене. Рафинираната и сладкатахрана също са продукти, влияещи рязко върху намаляването на количеството солна киселина.
4. Растителната храна (салати, винегрет и т. н.) да се приема 8-10 минути преди въглехидратната или белтъчната.
5. Като правило въглехидратната храна да не се смесва с бел- тъчната.
6. Пийте само вода, получена чрез топене.
7. Откажете се от пърженото, мазните бульони, прясното мляко, изкуствените и рафинираните продукти (пушени меса, колбаси, сладкарски изделия, бисквити, бял хляб, а захар и сол употребявайте с мярка, съответно до 30-40 и 3 г дневно). Пушените меса (колбаси, риба) са опасни и с това, че например 50 г пушен салам оказва на организма същото действие като кутия цигари, а шпротите – още повече. Затова хранителните продукти не бива да се опушват и да се пържат, а да се задушават, варят, пекат, готвят на пара.
8. Сдъвквайте грижливо храната, докато изчезне специфичният `и вкус в устата. Тогава процесът на засищане протича по-бързо и изяждате 2-3 пъти по-малко, а излишните кило- грами се топят. Колкото по-добре се сдъвква храната, толкова по-голяма е повърхността `и и преработката `и в СЧТ е по-активна, а загряването `и в устата засилва действието на катали- тичните ферменти, докато студената храна ги потиска и увеличава затлачването на организма. Никога не стискайте зъби, защото челюстите са електроди, които при съединяване дават „на късо” на фино енергийно ниво, което се отразява на дей- ността на мозъка.
Между другото, лекарите у нас изобщо не обръщат внимание на такава „дреболия”, каквато е работата на стомашно-чревния тракт, в резултат на която се образуват газове. Зле сдъвканата храна, особено при съчетание от белтъчини и въ- глехидрати, а следователно недобре преработена, спомага за появата на патогенни микроби и бактерии, които се хранят с гниещи белтъци и образуват сероводород, амоняк и метан, чиято миризма е твърде неприятна.
Мнозина знаят колко самъчителни понякога ситуациите, свързани със засиленото газообразуване, което е средно около 1 л (0,5-2 л) в денонощие. Трябва да запомните, че газовете са несмлени белтъци, източник на които са преди всичко месото, яйцата, рибата и млякото. При разделно хранене с превес на растителната храна газовете не създават дискомфорт.
Искате ли да живеете дълго, помнете: „Храната действа на организма повече в зависимост от това как ядем, отколкото от това какъв е съставът `и” (Х. Флечър). Ако нямате време (което е много лошо за организма), използвайте разделно хранене. Сдъвквате ли добре храната, смесената храна няма да ви навреди особено, доказателство, за което са дълголетниците.
9. Не гответе и не сядайте на масата ядосани, ползата от такава храна е малка. Старайте се винаги да бъдете в добро настроение.

Прочетена 2334 пъти

Мнения и резултати

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

Прочетете повече по темата тук  

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

Моменти от детския курс в София - 08.09.2014 - 13.09.2014. Награждаване, сертификати, резултати, концерт! {youtube}http://youtu.be/IM3ty5yAGKM|100%|320|0{/youtube} 

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Бил съм и на 2ро ниво и на Интуиция. Благодаря много, че ви има и ни помагате да се самоосъзнаваме...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

«
»

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,

пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:

IBAN: BG29STSA93000021744640

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

"Жануа'98" ЕООД

* Всички такси са за сметка на наредителя!