Вход/Регистрация

Предстоящи курсове

SPODELENO LI4NOШлифоващият диаманти

Геше Майкъл Роуч Геше Майкъл Роуч

"И така, вече сме готови да пристъпим към същината на въпроса. Признайте си. Искате да сте добри в бизнеса, искате да постигнете успех в живота, но притежавате и силен инстинкт, който ви подсказва, че животът ви няма да е кой знае какво, ако е лишен от духовност. Бихте желали да правите милиони, но и да се отдавате на медитация.
Работата е там, че за действителен успех в бизнеса ще са ви необходими някои от онези дълбоки проникновения, които съпътстват духовния живот. Тъй че можете хем да си постигнете своето, хем да имате изгода... "

„Макар че в нашия обикновен свят диамантът се приближава най-много до върховното, той не е особено съпоставим със скрития потенциал, който обсъждаме, и който ще опишем по-обстойно в следващите глави, тъй като този потенциал представлява нещо наистина върховно. В този смисъл диамантът се оказва една съвсем неподходяща метафора, затова може да се „шлифова” или да бъде надвит от силата на действително върховното. Ето защо тази древна книга на мъдростта се нарича „Шлифоващият диаманти” - тя разказва за онази скрита мощ, която превъзхожда дори съвършенството на диаманта, най-твърдото вещество, онова, което стои най-близко до върховното в нормалния заобикалящ ни свят.

Ако всичко това ви се стори малко трудно за разбиране, не се притеснявайте. Самата цел на „Шлифоващият диаманти” е да ни преведе през неговия смисъл. Как всъщност са устроени нещата в света, какъв е ключът към постигане на истински и траен успех в ежедневния живот и в деловите ни стремления – това е скрито дълбоко познание, което не може да се постигне без усилия. Но несъмнено усилията си струват. „

„Ще започнем с „даване безспир”. Това е просто обобщение на всички идеи, за които вече говорихме. Всеки бизнесмен, който си заслужава парите, би признал очевидната непредсказуемост на бизнес стратегиите – понякога един консервативен финансов ход води до провал, а друг път се оказва единственият, който работи; понякога един финансов риск води до успех, а друг път - до катастрофа. Същото се отнася за находчивите и за не толкова находчивите бизнесмени. Някои от находчивите успяват, други не; някои не толкова находчиви се провалят, но други успяват. Изглежда нито един от обичайните критерии - ако трябва да сме честни пред себе си – не работи по сигурен и прогнозируем начин. За будистката нагласа на ума това преди всичко е безспорно указание, че все още не сме открили истинската причина за богатството – не знаем какво го създава.

Ако се замислите много внимателно, ще съзрете дълбока истина в самото разпределение на богатството между хората от собствения ни свят. Богатството идва и си отива, така както отделните личности добиват власт и после умират; то идва и си отива с възхода и краха на цели страни и империи, разпространява се из целия свят по време на разцвет, а после секва по време на депресии и войни. Отделни изобретения – такива като пеницилина, пушката или персоналния компютър – могат ефективно, само за няколко години, да доведат до повишаване или понижаване на благосъстоянието, „абсолютното” богатство на цялото население на света. Опитвам се да кажа следното: наличното количество богатство в целия свят не е строго определено и никога не е било. То се мени. Това хвърля съмнение върху цялата концепция, че на света има краен брой материални блага и краен брой ресурси и че ние просто трябва да изработим добра система за разпределение на наличното ограничено количество. Може би има и друга възможност. Може би ако проумеем истинската причина за богатството, бихме могли да увеличим общото количество богатство в света, тоест може би всеки би могъл да притежава достатъчно, или дори повече от достатъчно.”

Причините предхождат резултатите.

Това е тъй очевидно, че, както обикновено става с очевидните неща, ние напълно пропускаме да го отчетем. Ако някой се справя добре финансово - съгласно всичко, което сме казали досега - това би трябвало да произтича от отпечатъците, които той е оставил в своя ум посредством предходни прояви на щедрост. В такъв случай настоящият успех произлиза от поддържането на щедро състояние на ума в миналото.

Това не означава непременно, че преуспяващият понастоящем все още притежава щедро състояние на ума, така както наличието на ябълков пай на вашата кухненска маса не означава, че от пода ви почва да никне ябълково дърво. Този ябълков пай е резултат от узрелите плодове на вече пораснало ябълково дърво, а ябълковото дърво, което се е прихванало сега, става причина за появата на бъдещи ябълки.

В такъв случай съвсем правдоподобно е един преуспяващ бизнесмен да се наслаждава на резултати от следи на своя предишна щедрост и в същото време да посява нови отпечатъци за бъдещ финансов крах поради проявявана понастоящем алчност или стиснатост.

Причините са по-малки от резултатите.

Не забравяйте, че отпечатъци, нанесени при особено наситени обстоятелства – малка добрина, направена със силно състрадателно чувство, или незначителен дар за човек, който има отчаяна нуждае от него – притежават невероятна сила; както и че мощта на всички отпечатъци нараства експоненциално в хода на техния инкубационен период в подсъзнанието. Нищо чудно човек, който понастоящем се радва на огромно богатство, в миналото да е сторил някому малка добрина именно при такива обстоятелства; така си е.

Отглеждането на нещата изисква време

Отпечатъците се развиват като растенията, не се съмнявайте в това. Никой няма да засади семена на цветя в градината си в понеделник и във вторник да седи там цял ден и да ги чака да цъфнат, ядосан и разочарован, че до вечерта те дори не поникват.

Постарах се да представя информацията в тази книга по възможно най-съвременен начин, като въпреки това се придържам строго към смисъла на автентичните древни книги. Има обаче една подробност, която трябва да се признае открито – един детайл, който едва ли ще се хареса в нашата епоха на мислене тип „Макдоналдс”. Посаждането и отглеждането на отпечатъците изисква време и търпение. Преподавал съм тази система на огромен брой хора и определен процент от тях винаги се отказват по средата на занятията. Принципите, изложени в тази книга, трябва да се следват методично месеци наред, преди да могат да се очакват някакви конкретни резултати.

Хората, които не постигат успех, въпреки че прилагат тази система, неизменно се провалят по следните една или две причини: или не следват въпросните принципи достатъчно дълго време, или не ги спазват достатъчно съвестно (макар и обикновено да смятат, че се справят отлично, докато наистина не спрат и не се замислят). Не забравяйте, че за времето, което отнема едно щракване с пръсти, възникват шейсет и пет ментални отпечатъка - шейсет и пет на секунда. Няколко благородни намерения на фона на цял един ден, изпълнен с мрачно раздразнение и недоволство от текущите събития и обкръжение, на практика няма да доведат до видими резултати, а и не би трябвало да очаквате да го сторят.

Ранните будисти от Тибет принадлежали към школата Кадампа (международна будистка традиция, представяща чисти и автентични учения по начин, подходящ за приложение в ежедневието – бел.прев.) – били прости хора, пастири, дърводелци и дребни земеделци. Сред новите за тях идеи те се чувствали като риба във вода, прилагали ги в техния прост, но изискан стил. Носели със себе си торбичка с обли камъчета, половината бели, половината черни. Когато ги споходела някоя блага мисъл, кажели добра дума на друг, или му сторели добрина, те вадели бяло камъче и го слагали, да речем, в левия джоб. Всеки път, когато ги връхлитала зла мисъл за другиго, кажели някоя грубост или сторели някому зло, вадели черно камъче от торбичката и го слагали в десния джоб.

В края на деня, преди да си легнат, изваждали всички камъчета от джобовете си и преброявали черните и белите. Бързо разбрали, както ще сторите и вие, че черните камъчета са много повече от белите. Това не идва да покаже, че ние всички сме грешници и че вечно трябва да се чувстваме виновни или порочни, а просто, че в това кътче на вселената (в която има много други такива кътчета), преобладава такова състояние на ума. Едно изключително важно качество на нашия ум обаче – вие сами можете да се убедите в истинността на настоящото твърдение – е че той подлежи на обучение. С малко практика вашият ум може да усвои почти всичко, въпросът е просто да си го поставите за цел.”

Прочетена 2261 пъти
Още в тази категория: « Милионер без образование

Мнения и резултати

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

Прочетете повече по темата тук  

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

Моменти от детския курс в София - 08.09.2014 - 13.09.2014. Награждаване, сертификати, резултати, концерт! {youtube}http://youtu.be/IM3ty5yAGKM|100%|320|0{/youtube} 

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Бил съм и на 2ро ниво и на Интуиция. Благодаря много, че ви има и ни помагате да се самоосъзнаваме...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

«
»

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,

пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:

IBAN: BG29STSA93000021744640

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

"Жануа'98" ЕООД

* Всички такси са за сметка на наредителя!