Вход/Регистрация
Споделено личноРаботилница на успеха с поход, Странджа - 2014г.


Работилница на успеха с поход, Странджа - 2014г.

В Работилницата тази година се включих на петия ден, отивайки за морската част.

Tова не е първата ми Работилница. За първи път преминах Майсторския клас на г-н Норбеков през 2008 г, Св. Константин и Елена.

Тогава бях млад стажант по системата, вдъхновена, очаквах нещо силно,но какво точно беше неопределено. Знаех само едно, че трябва да бъда там. Поставих си целите, стегнах багажа и заминах на Работилницата. Преподаватели бяха г-н Норбеков със своите ученици Гузал Тажибаева и Михаил Какосян. Това е преживяване, което за мен беше прекрасно и трансформиращо. Първа среща с Мастера, залата е пълна, а той е усмихнат и строг, весел и влюбен в живота. И ключовете за това ни ги предава по време на занятията. Да почувстваш, да усетиш състоянието, как се създава то, какво именно е това. Действието в живота, как и какво да направиш. Разбираш че всички стопери са в теб самия, но точно къде? Те са там в тялото, в мислите, в чувствата, в натрупания опит. И започваш да се разкриваш, тренировка след тренировка, занятие след занятие. Сблъскваш се с най-слабия и най-силния в себе си. Вътрешно се променяш. За преживяванията там е трудно да се опише. Както казват - как да опишеш какво е Любов, просто трябва да я почувстваш. Или Сила …. Или Мощ …. Или тъга. Те са в теб и те водят, заедно с твоите мисли, заедно с твоите мечти. Но се оказва,че можеш да ги управляваш. Разкривайки слабостите, достигаш до силния в теб. А защо ти е да се преодоляваш? Води те целта, мечтата. Желанието да постигнеш в живота нещо, да твориш да създаваш, да вървиш напред по своя Път.

Истинската тренировка започна след това, в ежедневието. Когато приключи Работилницата, започнах да живея с наученото. Падах и ставах, срещах хора, попадах в ситуации, създавах ситуации. Изучавах себе си. Разкривах себе си. Постигах своите цели. А Работилницата беше като Благослов, като Любов, която ме води по Пътя. Мощна закрила. И продължава да бъде. Защо пиша за тази Работилница?

Тя остави и най-силен отпечатък в мен.
Първата!

До ден днешен мога да си спомня там миговете, как се чувствах, какво правих.

След това през 2009 отново бях на този курс, тренинг, на тези занятия. Тогава на г-н Норбеков му помагаха Жана Баскакова и Вадим Шишкин, също негови ученици. Следващите години бях по време на Работилница, но водейки детски курсове там. И през 2013 се сбъдна голямата ми мечта – Работилница в Узбекистан. Хива, Бухара, Самарканд, Ташкент. Страната на приказките и чудесата и отново среща с Мастера. За да науча нещо ново. За себе си. Да се докосна до тези градове, скрили тайни, знания, носещи аромата на живота.

Но нима това вече не ми стига? Разбирах , че душата го иска, търси и намира. Какво още не знам, но е щастлива.

Нови градове, нови приятели, нови запознанства. Всеки миг е изпълнен с радост, идват ми идеи какво и как да направя, какво да постигна.

Вдъхновение.

И знам, че трябва да съм там в този момент.

И никъде другаде.

След това поход в Странджа и Узбекистан и през 2014 – отново Работилница в Узбекистан. Г-н Мирзакарим Норбеков, Вадим Шишкин и Сергей Якунин, Мастери на бойните изкуства, провеждат занятията. Вечерите отново сме заедно. В Хива е и световноизвестната оперна певица Мария Максакова. Приятелка на г-н Норбеков и специално поканена от него там. И нейният глас, който разкрасява нощта, пленява, вдъхновява.

След няколко дни е и пустинята - различна, пленяваща, тихата нощ, звездите, които да протегнеш ръка и ще ги достигнеш, тишината, в която чуваш дъха на щуреца. Запален огън и около него 140 души седят и слушат Мастера. Зад думите му си прелиствам живота, реакциите, разбирам къде съм сбъркала и къде не, получавам отговори на въпросите, които ме вълнуват…...и ….. техники, как са обучавани в тяхната школа, знания предавани от учител на ученик. Цялата пустиня се изпълва с музика. Спира дъхът. И оставаш ти ИСТИНСКИЯТ. Не този измисленият зад желания, страсти, емоции. А този който си. Тук и сега. Само ти. Когато си мислехме, че всичко е приключило на следващия ден (този продължи до 6 сутринта, следващия започна в 8:00 :) )започна с поход в пустинята, езеро, лекции.

И отново тихата нощ, огънят. Но този път цигулари, пропътували почти 500 км от Бухара до нас, за да свирят. Музика, танцът на Онур и Сузана. Оставаш безмълвен. Не може да говориш. Не искаш да говориш. Защото си пленен. Остава Истинският. Отново. Тук и сега.

Защо ми е?

Защото е хубаво да се почувстваш!

Минава време, няколко месеца; седя на терасата, в хотел „Невен“ в Ахтопол, очакваща да пристигне групата от Странджа. Не се включвам от началото на Работилницата, а някъде по средата. Знам, че хората вече са променени. Очаквам да видя лицата на своите приятели, които са там.

 

А самата отново си задавам въпроса защо съм там?

Когато пътувах сърцето ми туптеше от радост, от тази радост, когато знаеш че ти предстои нещо хубаво, тази радост, когато знаеш, че това е твоят път. Очите греят, душата се вълнува. Но защо съм там? От няколко месеца знам, че ми предстои промяна, каква незнам. Сякаш всичко се променя около мен. И аз трябва да съм готова. Но ключ към това ще получа именно тук.

Вече пристигнаха приятелите ми, поздравяваме се, като малки деца с грейнали лица, разказват какво е било. Настаняваме се. А нещо ме тегли към терасата. Тръгвам. Стига съм се мотала. И … там е г-н Норбеков. В мен се разлива топло чувство на обич и благодарност. Защото обичам, това което правя. И неговия изпитателен поглед. Аха…какво ли предстои следващите дни…няма да е лесно , но ще бъде интересно.

И така беше. Всяка Работилница е различна, всяка е уникална, нищо не се повтаря. А тази беше силна. Защо? Вървим по пътеките на Странджа,къпем се в морето, отново търсим състоянието тук и сега. Но лекциите на Мастера са различни. Лекциите докосват струни на душата недокосвани досега. Дълбоко и непознато. Отново се сблъсквам със своите слабости, но това е хубаво. И чувствам Подкрепата. И Благодатта. И Любовта. И Силата. И Мощта. Които стоят зад всичко.

maria22

И си там. В мига.

Тук и сега.

Мигът, който носи радост, щастие.

Мигът, че си жив и вдишаш въздух.

Мигът, в който си сред приятели и създаваш нови приятелства.

maria22

Мигът сред природата, или в хотела, или в морето организирайки си бой с водорасли, или къпейки се и плувайки до пещерата, в която едно време са се раждали тюленчета.

Мигът, в който Майсторът със строгост ти бие шут отзад за бърз старт! При това с любов!

Мигът, в който чувстваш себе си.

И това остава.

Това се запомня.

Мигът тук и сега!

Щом си бил някъде, с някой, то ти винаги си с него. Ти имаш този миг, носиш го. И в това е красотата!!!

А това са няколко реда на Робърт Бърнс, мои любими:

Ако някой срещне някой
в цъфналата ръж
и целуне този някой
някого веднъж,

то нима ще знае всякой
де, кога веднъж
някого целувал някой
в цъфналата ръж?

Ето това в моментът! Моментът, в който чувстваш себе си, чувстваш другите и от какво те имат нужда, моментът на радост, щастие, красота, сами допълнете още какво ….

Това ми дава Работилницата:

Криле!
Вдъхновение!
Радост!
Знания!
Посока!
Сила!
Закрила!
Усещания!
Пречистване!
Обновление!
Чувства!
Самопознание!

Прочетена 1288 пъти

Предстоящи курсове

SPODELENO LI4NO

Нашите партньори

janua 98 logo
norbekov russia
norbekov uzbekistan
norbekov europe
zalti stotinki slider
allegro vivace suggestopedia
norbekov uk

Мнения и резултати

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

Прочетете повече по темата тук  

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

Моменти от детския курс в София - 08.09.2014 - 13.09.2014. Награждаване, сертификати, резултати, концерт! {youtube}http://youtu.be/IM3ty5yAGKM|100%|320|0{/youtube} 

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

Резултатът за деветте дни е много пъти по-добър от 3-месечна психотерапия (2 пъти седмично). Страховете ми ги няма – не...

Анкети Първо ниво  учебно-оздравителни курсове 2018 година

Представяме Ви снимки от анкета номер 2, попълнена от курсисти в последния ден на курса Първо учебно-оздравително ниво в различни...

  {youtube}v=fBu-Q0PGIec|420|320|0{/youtube}

Как една жена цъфти след курса... {youtube}v=NKTp0naOG68|420|320|0{/youtube}

Какво се случва на Работилницата на успеха ...

Какво се случва на Работилницата на успеха, или как вадим малко трънче, а променяме целия си живот? "Извадиха малко трънче,...

Милена - за кръга на желанията и сбъднатите мечти

Обещах, че ще споделя дали и как се е сбъднало желанието ми след похода през 2014 г. с Мирзакарим Норбеков...

Споделено в алтернативния ден по време на Миниработилницата на успеха

8 ЧАСА ТЪМНО„Единственият начин, да превъзмогнеш страховете си, е да се срещнеш очи в очи с тях." Страх от това,...

Работилница на успеха с поход, Странджа -  2014г.

В Работилницата тази година се включих на петия ден, отивайки за морската част. Tова не е първата ми Работилница. За...

За първи път бях на Работилница на успеха на ...

За първи път бях на Работилница на успеха на Елените през 2012 г. Не знаех какво да очаквам, дали въобще...

Поход с Работилница на успеха – Странджа 2014 година

7 август – всички се събираме в Сарафово. Думата, която най-точно определя първата вечер и всички следващи дни и нощи...

Детският курс за мен - Мариета

Детски курс, аз влизам в залата, мама ме оставя, та аз съм на 11 г. Оглеждам навела надолу главата със...

Споделено лично, първо лице от и за детския курс

Ден 1.„По-бързо, како, деее!!!! Ще закъснеем!"Кака ми не се забързва и продължаваме да се бавим.Намираме залата за курса и влизаме....

Уроци по живот

Моята среща с г-н Мирзакарим Норбеков Поход „Работилница на успеха Странджа 2014”   Автор: Диана Господинова ПоходътОфициалното име на похода...

Откровена съм (в последно време особено ...

Откровена съм (в последно време особено). Многословна съм (най-вече през цялото време). Не обичам дъжда (…).   21ви август. около...

С любопитство и нестихващ интерес, аз билет за курса на Норбеков взех. С късогледство под ръка и усмивка на уста,...

Как интуицията спасява животи

За късмета, картите и интуицията За първи път бях в Хималаите преди точно пет години.  Тогава целта на посещението беше...

«
»

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,

пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:

IBAN: BG29STSA93000021744640

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

"Жануа'98" ЕООД

* Всички такси са за сметка на наредителя!