Вход/Регистрация

Предстоящи курсове

schedule courses

shop banner

Рубриката

spodeleno lichno

Библиотека на победителя

biblioteque

График Активни заедно

aktivni zaedno planinata

Споделете вашите мнения и резултати

spodelete rezultati norbekov

Споделено личноВинаги, дойде ли есента - септември, октомври, в мен се заражда ...


Винаги, дойде ли есента - септември, октомври, в мен се заражда ...

Винаги, дойде ли есента - септември, октомври, в мен се заражда усещането за ново начало - за нов импулс към всички сфери на живота. Поетът неслучайно е казал: "Септември ще бъде май".

Вълната през есента наподобява пролетната, различават се само по интензитета. През есента всички тръгваме по нов път, отново. Децата започват училище, университетите отварят вратите си. А с какво свързваме ученето? Предимно с учебници и тетрадки. А когато завършим образованието си, значението им някак се губи. И защо? Те могат да се въплътят наново – както всяка есен, с нова задача, ново предназначение. Да! ДНЕВНИЦИ!

Искам да Ви разкажа за силата на дневника, за силата на всичко онова, което записваме – за което мечтаем, което планираме, за което фантазираме на белия лист на нашия дневник. Ако, разбира се, го водим, дори първоначално да е единствено в рамките на 9-дневните семинари и 30-те дни след това, по време на самостоятелната работа.

Винаги съм споделяла колко жизненоважно е сериозното отношение към дневника - как тази сериозност е съответно препратка и към сериозно отношение към себе си, към любимия. Ще Ви споделя в следващите редове какво беше и е за мен моят дневник, в който започнах да пиша през октомври 2003 година, първата ми среща със Системата на Норбеков - по време на първия ми оздравителен курс в Москва - 9-18 октомври и последвалия период от самостоятелната ми работа в България - до 30 ноември, както и как се чувствам сега – 11 години по-късно.  Ето как изглежда моят първи дневник по Системата на Норбеков.

Като една истинска ,гемороидчица", когато се върнах от курса в Москва, веднага си залепих бебешка снимка – аз, почти седяща на гърнето. Изобщо не бях разбрала идеята да си залепиш своя снимка, която да харесваш, която да ти бъде вдъхновение, понеже руският ми беше доста вехт - от училище и от каквито руски книги и филми ми бяха попадали по времето на Соца – очевидно незадоволително количество за руски „на ниво”. Идеята за снимката не я разбрах - и когато Мирзакарим Санакулович по-късно ни обясни точно това – да пропуснем частта с гърнето, на мен моето отдавна гордо ми махаше от страница №1. Следващ момент – в залата в Москва единствена българка, сред 300-400 рускоговорящи, бях аз. Естествено, нямаше особено развълнувани от факта, че моят руски, да си го кажем, никакъв почти го няма. А и кого ще го интересува, че се е вдигнала някаква там от България и е дошла на същия курс, на който са и те, непретендиращи задължително да са специални. Специално отношение – никакво. А проблемът ми с очите тогава беше именно специален и ситуацията силно ме разстройваше първите няколко дена.

Секретарките от офиса на Центъра в Москва ми бяха разяснили,че лично Норбеков ще води курса. Да, ама не. Изведнъж на сцената излязоха трима костюмирани мъже, които започнаха бързо (за мен най-вече) да представят какво какво е това Системата. Пускаха някакви си шутки, на които всички се заливаха от смях, а аз изобщо не можех да разбера защо цялата зала се смее. Докато попитам до мен седящата дама, темпото се забързваше . Тя махаше с ръка и викаше „потом, потом” – потом, както вероятно се досещате, нямаше. Нервна, разочарована, почти закъсняла, докато открия Института, един от дните едвам не си разбих главата във входната стъклена врата.  18ч. през октомври в Москва си е почти като полунощ за нас – валеше дъжд, бързах, закъснявах - не виждах. Не видях и стъклото . В последния момент охраната дръпна вратата и ми се развика „Не виждате ли, че има врата бе, другарко“ – „Ами, не виждам – нали затова идвам тук на курс бе, другарю“. После влетях в залата – голяма, пълна – претъпкана, със сцена – киносалон. Първите редове – заети, а аз знам, че непременно трябва да съм седнала там, защото иначе няма да видя нищо от това, което ще се случва на сцената. Каква ти милост, каква ти жалост - каква ти съобразителност – никой не мръдна, никой не откликна на молбата ми да съм напред, за да мога да виждам. В крайна сметка успях да се доредя да седна на седмия (или осмия) ред. Седнах и си казах „каквото – такова”. И после вече знаете – не ми бе оказана честта да дойде самият Норбеков и лично той да води първия ми оздравителен курс. Седях разстроена, нещастна, вбесена, недоволна, невиждаща – съответно и нечуваща (който е имал този проблем за разрешаване, ще ме разбере). „Норбеков го няма - секретарките са ме подвели, за да ми вземат парите. За какво дойдох? Защо заминах и оставих сама 9-годишната си дъщеря? За какво? Защо?”

Тези чувства, скъпи приятели, продължиха да ме тормозят може би 30-40 минути, след което изведнъж ме прониза мълния и изпаднах в луд смях…. ама ЛУД! Всички около мен се споглеждаха недоумяващо, след което, най-вероятно помислили си „тази май чак сега разбра на какво ние се смяхме преди 20 минути”, се връщаха в предишното си състояние на спокойствие и продължаваха да слушат гласовете от сцената. А на мен - „ни ми пукаше, ни ми дремеше”. Аз имах своето прозрение – бях попаднала в капана, за който Норбеков пише в „Опита на един глупак“ - как прави подбор на онези, които ще продължат . Няма да ви разказвам, защото сте чели книгата. А ако не сте, веднага (ама веднага!) да си я купите.

…..И да я прочетете цялата - от началото към края, не по обратния път.

Щастлива от първото си откритие, как разбирам нещата, се заслушах – с моя руски от училище, как тримата мъже се стремят всячески да те убедят в това, че ти си важен за себе си, че трябва да се запишеш на курса, да го изкараш целия и ще видиш какви чудеса ще ти се случат. Така и така бях на хиляди километри от вкъщи – реших след представянето да се запиша, нали затова все пак долетях с надежда. Съобщиха ни, че един от тях тримата ще води курса от следващия ден с нас „гемороидчиците“ - все недоволни, все нещо ни е малко, не ни достига - никой никога не ни разбира. Започнах едва ли не да играя на онче-бонче за кой от тях ще води курса утре, после подключих и женското, което бях понаритала в ъгъла за известно време, и започнах да избирам кой повече ми харесва от Андрей Марченко, Андрей Макрица и Андрей Пронин. Е, не ми се получи – реших да зарежа пророческите опити, оставайки утрешният ден да ме изненада. След края на представянето се записах , получих рекламна торбичка с материали и приятелите ми, при които бях отседнала, ме откараха до вкъщи. Бях скочила в студените дълбоки води – не в Москва река – в реката на моя живот, от който имах сериозно писмо, че така, както я карам, ще свърша зле.

Пътувайки с колата, си мислех как ще се прибирам сама всяка вечер – в тъмната октомврийска московска вечер, по-точно нощ, защото курсът започваше от 18ч и свършваше към 22ч. Понякога оставахме и след 23ч., защото бяхме много и винаги имаше много въпроси - все нещо ни оставаше неясно, все, все, все…. Абе, с две думи не герои, а „геморои”.

Вече вкъщи, отворих материалите и видях нещо весело и свежо – дневник, който се превърна в мой спътник по Пътя за периода от 10.10.2003, когато го започнах, до 30.11.2013, когато приключих работата си по него (а всъщност до днес и до утре, и до след това, и така, и така…) – продължих и със следващите си дневници. Защо дневникът е толкова важен – неговото водене? Защото там вие пишете вашите цели, мечти, планове – за които след време ще установите, че вече са станали реалност. Ето първите ми страници от първия ми дневник, написани зле заради слабото ми зрение тогава.

Zhana Ivanova3 smallКогато отново се връщам и препрочитам написаното, тръпки тръгват по тялото ми – връщам се там, в Москва, и си спомням как се заставях да пиша – как бях уплашена как и какво да напиша като ученичка пред дъската - дали въобще ще успея да изпълня написаното. Борех се с бариерите вътре в себе си, поставени ми от мен самата – почти не можех да мечтая, не можех да пиша –ей така, просто, като децата. Не си го позволявах. Сега, след тези 11 години, знам, че целите и за 10, и за 30 дни, и дори най-далечните на пръв поглед тогава цели, са вече въплътени. И когато на похода в Странджа тази година споделих с Мирзакарим Санакулович, той ми каза „Време е за нов дневник, радост моя“. Тогава си обещах, че ще споделя преживяното, ще разтворя първия си дневник и, заедно, ще отгръщаме страница след страница - за да вдъхновя както вас, така и себе си - за да продължим „да пишем, да отбелязваме, да си доказваме, че всичко е в нашите ръце“ и че „мелочи нету“. Всичко е важно и е важно да не се пропуска нищо!

10.10.03. „Уважавам и ценя повече себе си, заради това, което правя. Събуждам стари стремежи и позната амбиция. По-стабилна емоционално – любов, любов, любов. Тази към Бога в мен е приоритетна. Обичам и одобрявам себе си. Аз съм най-интересната, най-ексцентричната, най-женствената девушка в света.

11.10.03 „Виждам по-добре, установих, че съм забравила текста от 91-ви псалом, и то точно мястото, където се казва „с очите си ще гледаш и ще видиш въздаянието на нечестивите“

13.10.03. „Появи се в мен изключително вдъхновение и увереността ми порасна двойно и тройно. Осъзнах с всяка своя клетка какво значи „познай себе си, за да познаеш Бога“ чрез упражнението Прошка. Ние сме ангели, забравили сме, че сме деца на Бога. Значи аз решавам дали да се обидя и дали да се разгневя, когато забравя Божественото в себе си. Може ли един ангел да се обиди, или да се разгневи? Боже, колко е било просто. Аз решавам, не другите.

14.10.03. „Вечерта в мен се опита да се усили обидчивостта. Успях да се справя бързо.”

15.10.03. „Най-големият резултат е преодоляването на тази изключителна неувереност, несигурност – на честото ми упрекване, че аз не мога, че съм смотана, че съм разсеяна – че не ставам за нищо.”

16.10.03. „Образът на младостта – чувствам се щастлива и горда. Усещам, че съм храм Божий. Осезаемо беше всичко. Осезаемо беше – всичко беше диамантено, съвършено и всичко беше музика в мен. Аз съм здрава. Тези мои недоволство и самокритичност, комплекс за малоценност, не се превърнаха в депресивно състояние днес , а постепенно ги трансформирах чрез усмивката, настроя и стойката си. 17.10.03; 18.10.03

Обобщение в края на 10-дневния период:

Започнах да работя самостоятелно от 21.10. до 30. 11. Какво почувствах и какво записах по време на работата си след курса – вкъщи, можете да прочетете в следващите редове:

„Постигнах подобрение на зрението, има върху какво още да се работи. На трети декември заминавам отново за Москва, ще уреждам главната си цел от 30-дневния срок – курсовете, книгите на Норбеков. Ще се срещна лично с него и ще го поканя в България. Аз съм самата радост, разбиране, хармония и любов. Обичам всички и искам всички да опитат светлината на пътя.”

Така завършвам първия си дневник, скъпи мои приятели. Това е на 30-ти ноември, 2003год., като оттогава не спирам да вървя по пътя на светлината – виждам, гледам, анализирам, правя отпечатък на състоянията си, когато всичко ми се получава, а после се тренирам да ги извикам при нужда. ЗАПИСВАМ!

Заедно с вас сега започвам новия си дневник,вдъхновена и целеустремена, тръгвам по новите си есенни стъпки. Вие, които вече сте минали курсовете, присъединете се към мен, а Вие, на които тепърва Ви предстои да изкарате своя първи оздравителен курс, отсега се пригответе психически за това потапяне вътре, надълбоко, в себе си.

Защо е важно? Защото е Промяна. Защото е Живот!

На някого да му се намира химикалка?

С обич,
Жана

иииии ……..11 години по-късно!

Zhana Ivanova9 small

Прочетена 3497 пъти

Нашите партньори

janua 98 logo
norbekov russia
norbekov uzbekistan
norbekov europe
zalti stotinki slider
allegro vivace suggestopedia
norbekov uk

Мнения и резултати

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

Прочетете повече по темата тук  

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

Моменти от детския курс в София - 08.09.2014 - 13.09.2014. Награждаване, сертификати, резултати, концерт! {youtube}http://youtu.be/IM3ty5yAGKM|100%|320|0{/youtube} 

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Бил съм и на 2ро ниво и на Интуиция. Благодаря много, че ви има и ни помагате да се самоосъзнаваме...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

«
»

Бюлетин

Въведете Вашия мейл адрес, за да се абонирате.Facebook Фен страница

 

Контакти

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,
пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:
IBAN: BG29STSA93000021744640
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
"Жануа'98" ЕООД
* Всички такси са за сметка на наредителя!