Вход/Регистрация
Споделено личноСподелено лично, първо лице от и за детския курс


Споделено лично, първо лице от и за детския курс

Споделено лично, първо лице от и за детския курс Споделено лично, първо лице от и за детския курс

Ден 1.
„По-бързо, како, деее!!!! Ще закъснеем!"
Кака ми не се забързва и продължаваме да се бавим.
Намираме залата за курса и влизаме. Вътре всички деца вече седят и някаква друга какичка им говори отпред. Никой не си говори, нито си играе. Къде ме доведоха, бе?! Оф.... Поглеждам кака и ѝ казвам да си ходим, а тя ми сочи кошчето с калцуните.
Събувам си обувките и виждам едно място най-отпред – моето!! Бързо!!
Сядам и се обръщам – към момчето от едната страна, към момичето – от другата. Казват ми „шшшт, тихо", едно момиче отзад ми казва „млъквай" и пак гледат към какичката. Тя говори за някаква осанка, това пък какво е? Усмивката било най-важното – че аз съм си усмихнат. Усмихвам се и искам всички да ме видят – ако не осанка, поне усмивка знам какво е. Въртя се във всички посоки и се усмихвам на всеки.
Осанка значело да се изправиш – и това го мога. ГОТОВО!
Какичката, Мария, тя води курса, постоянно ни пита кой е най-хубав, кой е най-щастлив и най-умен. АЗ! АЗ! АЗ! Всички около мен викат, но аз ги надвиквам и само моят глас се чува. Обръщат се към мен и ме гледат завистливо – нека ви! АЗЗЗЗ!

sabev1

В игрите пак искам да съм пръв – играя си с какичката и баткото, те са моите приятели. Другите деца също искат да си играят с тях, но те избират мен. Пръв станах човек на играта с камък-ножица-хартия, най-силно удрям топката, най-силно викам „АЗ" - АЗ!!
Правим упражнения за корекция на органите, само че аз не разбрах какво точно трябва да правя, не слушах.
Слушаме и със затворени очи си представяме как всичко в тялото ни е здраво, някакво слънце, някаква прохлада. Готов съм, преди другите. Усмихнато ми е повече отпреди малко и някак странно – усещам тръпки по тялото. Отварям си очите и чакам да свършат. Никой друг не ги е отворил, продължавам да чакам. Хайде, де!
Ох, кога е почивката, искам да си играя с новите ми приятели.

 

Ден 3.
Днес мама е с мен на курса.
Казва ми, че съм непослушен и ще ме изгони, ако не седна мирно на стола и не правя каквото правят останалите деца. Нищо не разбира. Аз искам да си играя.
Правим упражнение Прошка. Всички си затварят очите и слушат какво говори Мария. Оглеждам се и около мен всеки прави упражнението. Не мога да се концентрирам, постоянно искам да се случва нещо. А така – да седя на едно място, не могаааа!

sabev2

Минават няколко минути и упражнението свършва. Обръщам се и виждам, че мама плаче. Отивам и я гушкам. Питам я дали е заради мен. Сигурно плаче, защото не слушам и тя вече не ме обича. Сигурно вече не иска да ми е майка. Изтрива сълзите си и ми казва „Не, не, мамо, обичам те" и ми прави знак да спра да говоря, побутва ме да си седна обратно на мястото.
Какичката до нея – моята приятелка, също плаче. Тя сигурно плаче, защото ѝ казах, че не съм и приятел повече в почивката, когато избра да си играе с други деца, а не с мен. Пада ѝ се!
Правим гимнастика за тялото. Всеки ден едни и същи упражнения. Вече почти ги научих. Ще ги покажа на мама – тя вкъщи ми ги е показвала, сега и аз вече ги знам.
Мария ме вика на сцената и аз отивам да показвам на всички. Справям се супер! Всички ме гледат и повтарят след мен!

sabev3

Курсът свършва и всички си тръгваме. Подариха ни на всички балони. Казвам чао на Мария, ще се видим утре.

 

Ден 5.
Влизам в залата, бързо свалям обувките и си слагам калцуните. Моето място е свободно и веднага сядам. Мария ни пита кои са най-важните тайни - веднага вдигам ръка!
Усмивка, Осанка, Настроение, Хубави мисли! – Всички вече ги знаем.
Започваме с упражнения за очите. Тези, които не виждат, са от едната страна. Другите сме в другия край на залата – нашите таблици са залепени за стената, не ги държим в ръка.
Ето – видях! „Мамо, видях!!!" Дърпам мама да и покажа, а тя само ми се усмихва и ми казва „Браво, браво".
Свършваме упражнението за очите и си сядам на мястото. Сега следва почивка. Мария ни казва да си представим, че отиваме на най-любимото ни място, където виждаме всичко. Отивам при динозаврите, да – виждам ги всичките! Със сигурност никой друг не е видял толкова готино нещо като мен.
Мария ни казва да се върнем в залата и всички дружно протягаме ръце и извикваме за събуждане и повече бодрост МЯУУУУУ!!

sabev4

Днес ме взима тати – помагам на останалите да съберем моливите и листата от земята. Прибираме постелките. Само аз им помагам, те много се радват и ми казват „Благодаря".
Чао!

 

Ден 6.
Днес е концертът!! Какви ли изненади са ни подготвили Мария и другите? Направо нямам търпение, много се вълнувам.
Има и подаръци.
Започва концертът – всеки излиза отпред и споделя резултатите си от курса и какво е научил през него. Минават първо момичетата – не че са по-смели, просто ги оставяме преди нас. Има и някои момчета, които се притесняват да излязат. Нали сме на курса, бе, има да се притесняват – тук всички сме принцове и принцеси, смели, силни, можем.
Вдигам ръка и излизам – мама ме побутва ви ми казва „Успех".
Излизам отпред, взимам от Мария микрофона и казвам:
„На този курс аз се научих да ходя изправен (Осанка!) и да слушам. Благодаря." Всички ми пляскат бурно и викат радостно. Та аз нищо толкова не казах. Странно! Слизам от сцената и чакам раздаването на подаръците.
Казвам стихотворение пред всички, мама е горда и щастливо се усмихва от третия ред. Много съм щастлив! Най-накрая е горда и не ми се кара, че не слушам. Най-накрая тя ме слуша мен.
Взимаме си подаръците един след друг, имаме и някакви дипломи, че сме завършили курса.
ОООО, колички! С Райко веднага си взимаме всеки своята и си ги сравняваме – на всеки е различна.
Пак всички пляскат и следва обща снимка на всички нас с родителите. Мама идва и тя! Пак ни питат – кой е най-усмихнатият – АААЗ!, кой е най-здравият – ААААЗ!, кой е най-щастливият и най-успешният – ААААЗ! И другите са се научили да викат, почти не си чувам отделно гласа.
Мама ме вика от другия край на залата - „Хвърли си калцуните и се обуй!" – не ме е видяла, че вече си изхвърлих калцуните, даже на Калина казах, че е сбъркала кошчето за мръсните с това на чистите. Обувам се.
Тя идва, хваща ме за ръката и тръгваме. Какичката – Злати, изтичва и ми дава един балон – последния. Няколко момичета около мен също са си взели, но техните са еднакви – червени.

sabev5

Само моят е зелен!!! Да!
Казваме чао на всички и излизаме. Мама бърза да не закъснее за работа и ме дърпа за ръката. „Чакай малко, бе, мамооо!", „Не бързай – къде ти е усмивката?"
Д. Събев.
8 години

Прочетена 954 пъти

Предстоящи курсове

Нашите партньори

janua 98 logo
norbekov russia
norbekov uzbekistan
norbekov europe
zalti stotinki slider
allegro vivace suggestopedia
norbekov uk

Мнения и резултати

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

Прочетете повече по темата тук  

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

Моменти от детския курс в София - 08.09.2014 - 13.09.2014. Награждаване, сертификати, резултати, концерт! {youtube}http://youtu.be/IM3ty5yAGKM|100%|320|0{/youtube} 

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

Резултатът за деветте дни е много пъти по-добър от 3-месечна психотерапия (2 пъти седмично). Страховете ми ги няма – не...

Анкети Първо ниво  учебно-оздравителни курсове 2018 година

Представяме Ви снимки от анкета номер 2, попълнена от курсисти в последния ден на курса Първо учебно-оздравително ниво в различни...

  {youtube}v=fBu-Q0PGIec|420|320|0{/youtube}

Как една жена цъфти след курса... {youtube}v=NKTp0naOG68|420|320|0{/youtube}

Какво се случва на Работилницата на успеха ...

Какво се случва на Работилницата на успеха, или как вадим малко трънче, а променяме целия си живот? "Извадиха малко трънче,...

Милена - за кръга на желанията и сбъднатите мечти

Обещах, че ще споделя дали и как се е сбъднало желанието ми след похода през 2014 г. с Мирзакарим Норбеков...

Споделено в алтернативния ден по време на Миниработилницата на успеха

8 ЧАСА ТЪМНО„Единственият начин, да превъзмогнеш страховете си, е да се срещнеш очи в очи с тях." Страх от това,...

Работилница на успеха с поход, Странджа -  2014г.

В Работилницата тази година се включих на петия ден, отивайки за морската част. Tова не е първата ми Работилница. За...

За първи път бях на Работилница на успеха на ...

За първи път бях на Работилница на успеха на Елените през 2012 г. Не знаех какво да очаквам, дали въобще...

Поход с Работилница на успеха – Странджа 2014 година

7 август – всички се събираме в Сарафово. Думата, която най-точно определя първата вечер и всички следващи дни и нощи...

Детският курс за мен - Мариета

Детски курс, аз влизам в залата, мама ме оставя, та аз съм на 11 г. Оглеждам навела надолу главата със...

Споделено лично, първо лице от и за детския курс

Ден 1.„По-бързо, како, деее!!!! Ще закъснеем!"Кака ми не се забързва и продължаваме да се бавим.Намираме залата за курса и влизаме....

Уроци по живот

Моята среща с г-н Мирзакарим Норбеков Поход „Работилница на успеха Странджа 2014”   Автор: Диана Господинова ПоходътОфициалното име на похода...

Откровена съм (в последно време особено ...

Откровена съм (в последно време особено). Многословна съм (най-вече през цялото време). Не обичам дъжда (…).   21ви август. около...

С любопитство и нестихващ интерес, аз билет за курса на Норбеков взех. С късогледство под ръка и усмивка на уста,...

Как интуицията спасява животи

За късмета, картите и интуицията За първи път бях в Хималаите преди точно пет години.  Тогава целта на посещението беше...

«
»

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,

пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:

IBAN: BG29STSA93000021744640

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

"Жануа'98" ЕООД

* Всички такси са за сметка на наредителя!