Бъди информиран! Защитата на личните данни и спазването правата на нашите клиенти представлява основен ангажимент на "Жануа'98" ЕООД, поради което ние посвещаваме всички необходими ресурси и усилия, за да обработваме твоите данни в пълна безопасност.

 

Вход/Регистрация
Споделено личноДа летиш е като да караш колело, просто не трябва да спираш да мечтаеш


Да летиш е като да караш колело, просто не трябва да спираш да мечтаеш

Споделено от Цецо - гр. Пловдив Споделено от Цецо - гр. Пловдив

ДА ЛЕТИШ Е КАТО ДА КАРАШ КОЛЕЛО, ПРОСТО НЕ ТРЯБВА ДА СПИРАШ ДА МЕЧТАЕШ

ДА ИСКАШ НЕЩО СЕГА, НА МОМЕНТА

Да, страничният ефект от четенето на книгите на Норбеков е, че започваш да ставаш много уверен в себе си, виждаш как много неща се подреждат и това ти харесва. Но заедно със силната мотивация идват и мноооо-о-о-ого големите мечти, за които си казваш „ей сега ще го направя". Ами хайде де, защо не се получава. Правиш толкова много усилия и си казваш, добре де, защо не е като в книгите. Но като се огледаш добре, разбираш, че е точно така. Ти вече имаш дом, кола, работа, приятели, любимо занимание, вкус за нещата и просто разбираш, че е трябвало да промениш начина, по който оценяш всичко. Да, имам кола ама не струва 100 хиляди. Обаче пък се кефиш като дойде време да сменяш гуми и не се оръсваш кой знае колко. Ами има несъответствие, не може хем да искаш да пестиш от гуми, пък да искаш да караш кола, която се нуждае от скъпи гуми. Или пък може? Разбира се, че може! Но за другите! Ти не ги виждаш така нещата и това е причината, че не си позволяваш да направиш стъпка към новото. Ако точно сега, а не после, отидеш и направиш това, което смяташ, че ще ти донесе 100 хиляди, и след това ги похарчиш за кола, а няма да ги стискаш, защото гумите са скъпи, точно в същия момент (сега) ще ти дойде и на акъла, че да поддържаш колата със скъпи части не е чак толкова лошо. Все пак ако колата те поддържа теб и мечтата ти, защо ти не й отвръщаш със същото? Но много от нас лъжат самите себе си – „Аз откъде да съм сигурен, че ще спечеля 100 хиляди, че да си избирам гуми". По същия начин можем да чуем от отсрещната страна (например строите къща за 50 хиляди и искате да я продадете за 100) „Аз откъде да съм сигурен, че неговата къща заслужава да се купи за 100 хиляди, та тухлите, които е купил, са като за къща, която не струва и 40!"
Ето така едно малко несъответствие може да развали цялата работа, буквално.

МАЙСТОРИТЕ

Срещал съм майстори. Автомонтьори, зидари, бояджии, лекари, художници, занаятчии и какви ли не други. Но тези Майстори с главно М, за които всички сме чували се срещат в ситуация, в която имаш нужда от тях или в такава, че трябва да ти да покажеш какво е в сърцето ти. Защото те могат да усетят това. С един поглед разбираш, че вече се чувстваш по-добре само от присъствието на такъв човек. Както когато отиваш на доктор и когато влезеш при него, вече се чувстваш здрав. Това са истинските Майстори, които не търсят колко ще спечелят от теб, а търсят да задоволят своята потребност от разнищване на проблема, намиране на решение и подобрение. С това се хранят те. Ако им кажеш: „ ще ти платя хиляди, за да ми оправиш колата" - , те може и да ти се изсмеят. Дори да не те изгонят и да приемат парите ти, след пет години можеш да намериш същия този човек отново да се занимава със същото. Защото знае, че това е за него, а парите, в изобилие или недостатъчни, въобще не го интересуват. Те са част от работата, средство, но не и самоцел. Неизбежно човек става такъв ако стои достатъчно дълго покрай тях. Започва да „попива" от тяхното знание, без дори да са казали нещо, разбира отговорите на всичките си въпроси, без дори да си е отворил устата да пита. На курсовете на Норбеков можеш да срещнеш такива хора, но най-важното е да се научиш да ги разпознаваш в ежедневието си. Това е като компас, който има само две посоки – едната казва Да, другата Не. Този вътрешен компас е у всеки от нас и е въпрос на упоритост да се почисти прахът от него и да започне да се използва пълноценно. Интуицията е нещо безценно, дори може да се каже, че без нея не би могло да се получи каквото и да е позитивно начинание. Всяко хубаво нещо създадено от човек, включва интуитивни възприятия в него. Но не всеки знае за това. Някои казват „Утрото е по-мъдро от вечерта". Преспиват с проблема и на сутринта се събуждат с по-добро решение. Но малко хора знаят, че ако вместо да спят 8 часа и да чакат утрешния ден, могат да постигнат същия ефект с кратки упражнения за интуицията. Тя е нещо, което изисква същото спокойствие, което организмът ни придобива, когато спим. Идеята е да можем да правим тези упражнения когато ни трябват, а не да се пригаждаме към условията и да казваме: „ами да поспим и ще решим". Така винаги ще сме една крачка назад. А днес да си в крак с времето не е достатъчно, трябва да си по-напред, няколко крачки, няколко часа, няколко месеца, няколко години. Така успехът ни става неизбежен.

МАГИЯТА

Какво е магията? За мен това е невидима сила. Ами електричеството не е ли магия?
А гравитацията? Например химията е толкова явна магия, че всеки може да я направи в домашни условия. Всеки знае, че ако натъркаме химикал в косата си можем да накараме листчета хартия да полетят, но това не е кой знае какво. Защото всеки го знае.
Допреди една година аз например не знаех, че ако изпразним плик от чай и го запалим отгоре, той също ще полети нагоре като балон с топъл въздух. Това е чиста и проста химия. Но пък малко хора го знаят. И колко много се забавлявах, когато гледах предаването по Nat Geo, „Отвъд магията", където фокусник направи точно същото – отиде в китайски ресторант, взе едно малко листче хартия, зави го така, че да е като малко коминче с диаметър 2 см и го запали отгоре. Листчето литна, но пък той направи всичко това с предтекста, че е магьосник, и ефектът върху зрителите сигурно е бил доста смайващ – докато листчето се издигаше нагоре, той сложи ръцете си отдолу сякаш самият фокусник го кара да се издига. За тези, които не знаят, топлият въздух се издига нагоре и така листчето (или пликчето от чай) седи върху издигащия се топъл въздух.
Сега вече знаем и аз и Вие и това не е магия. Това вече е трик, нали така? А дали да не го наречем причинно-следствена реакция. Или пък стечение на обстоятелствата. Аз ще го нарека летящ чай. 100 лева опаковката, идва с подарък – запалка. Вече е иновация. И така, докато не стане вече за всички ясно, че само ние и единствено ние сме тези, които можем да променяме нещата, само като променим начина, по който ги виждаме.
Един много интересен за мен факт е, че едни от най-хубавите неща, които са ми се „случвали" са били във време, когато съм правил упражнения по ситемата на Норбеков – ставна гимнастика, медитативни оздравителни практики, както и практики за развиване на интуицията.
Това може да се нарече случайно съвпадение само от човек, който гледа отстрани и вижда само резултата, без да знае последователността на действия и причини, които са предизвикали такова съвпадение. С времето човек вижда, че всяко негово действие (мисленето също е действие) има пряко отражение и връзка със случващите се в заобикалящия го свят неща.

МЪРЗЕЛЪТ НЕ ВИНАГИ Е ВРЕДЕН

Понякога да мечтаеш вместо да тренираш е ползотворно.
Много често, когато повтаряме едно и също нещо, добиваме навика да го правим без много много да обръщаме на начина, по който го правим. Тогава най-вероятно сме нагазили леко в блатото, за което сме слушали толкова много. Но най-интересното за мен беше, когато открих, че дори упражненията и тренировките могат да представляват такова блато. Където всичко е еднакво, нямаш никакъв прогрес и „не му се вижда края". В такъв момент човек си спомня как първоначално е подходил към нещата (с радост, усмивка и увереност). Но колкото и да се опитва все не може да си възвърне това състояние, неподправено от каквито и да било предразсъдъци и стереотипи. Това състояние аз наричам „късметът на начинаещия", и то защото разбрах, че всъщност късметът зависи едниствено от самите нас. Просто късметът е липсващото зъбно колело, нужно да завърти другите емоции и усещания, нужни да се добие състоянието на пълна увереност в успеха. И не, нямам предвид да подходиш към всичко като че ли е билет от лотарията, там или печелиш, или не, но там се разчита само на късмет и всъщност вероятността да спечелиш не е точно петдесет процента, както сигурно всеки се досеща. Имам предвид, че състоянието на пълна свобода и увереност в успеха, съдържа в себе си едновременно радост, увереност, вяра, неподправено щастие ... и на всичкото отгоре се намесва и късметът, а именно състоянието на непукизъм и освобождаване от приетите норми и стереотипи. При мен това е нужно, за да се постигне нов резултат, да се започне отначало, като се премахне границата на възприемане на нормите като такива, приемеш ли нормите за правила, ти вече си се ограничил да не стигаш по-далече от последното стъпало на стълбицата. А за да видиш нещо ново, ти трябва неизвестно, например ако си представим, че накрая на метафоричната стълба се намира врата, зад която не знаем какво ни очаква. Тук се намесва късметът. Тогава се включва интересът ни да узнаем какво ни очаква или както до сега сме свикнали да се плашим от неизвестното и да тръгнем отново надолу по стълбата... Късметът ни дава риска, който прави сухата тренировка в нещо реално и значимо. Да, ако няма риск ние си стоим удобно и докато си мислим, че правим нещо всъщност все повече се „забатачваме". Неизвестното ни дава нещо страхотно: дори да не харесаме това, което ше видим след като отворим вратата на неизвестното, ние ще сме още по-устремени към целта, защото все по-добре ще знаем какво искаме и търсим. Да, отричането на нещо също може да го приближи до нас, защото не-то е противоположността на да-то, а както знаем, на единия края на батерията пише плюс, на другия минус, но без противоположностите не би имало никакъв ефект от плюса или минуса сами по себе си. По същия начин, ако не можем да свалим диоптър дълго време, не можем да се излекуваме от болежка или да постигнем дадена цел, то е най-добре е да рискуваме, да скочим в неизвестното и ако не получим каквото искаме, да изследваме дали не сме получили противоположността на целта. Ако това е така, най-вероятно сме на правилен път, защото само да се завъртим наобратно и ще сме там, където искаме.

ВЪПРОСИТЕ

Да търсиш отговор е най-честото нещо, за което хората посещават курсовете по системата на Норбеков. Отговор, който да реши заболяването им, да реши финансовите проблеми, да им покаже къде грешат или да им покаже, че са на прав път. Най-добре е да си приготвиш списък с въпроси преди да отидеш на такъв курс, защото е почти неизбежно да започнеш да получаваш търсените отговори още преди да си стигнал до там и когато вече е дошъл момента да кажеш, ами аз нямам какво да питам, всичко ми е ясно. Тогава си запиши какво си разбрал и какъв отговор си получил. Така ще избегнеш чувството, че след курса пак имаш да питаш същите въпроси и нищо не си получил. Системата ме научи, че да задаваш точния въпрос всъщност е предпоследната стъпка от получаването на търсения отговор. Защото ако знаеш какво да питаш, означава, че ти вече си изминал почти целия път до отговора, просто не си направил последната стъпка.

Цецо, Пловдив

Прочетена 1850 пъти

Предстоящи курсове

schedule courses 2 2019.jpg

Нашите партньори

janua 98 logo
norbekov russia
norbekov uzbekistan
norbekov europe
zalti stotinki slider
allegro vivace suggestopedia
site norbekov france link зтп 151
                     norbekov uk

Мнения и резултати

{youtube}v=9FViWQ7bFkI|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=__aZeJt-gnI|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=irDeCDh-G3M|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=8xNjDnlhAzw|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=mzn7uSubQQE|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=BsTrqlSqX5A|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=OrbdwfRo2sA&t=1s|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=MvxYO581720&t=1s|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=_uAEki8aAbs|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=mnd6gOiL6SU|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=wZ5KSsemA3I|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=JFr7Z1apLOQ|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=nU6TaED_yzE|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=5Dp0Fmco4W0|100%|320|0{/youtube}

Как интуицията спасява животи

За късмета, картите и интуицията За първи път бях в Хималаите преди точно пет години.  Тогава целта на посещението беше...

С любопитство и нестихващ интерес, аз билет за курса на Норбеков взех. С късогледство под ръка и усмивка на уста,...

Как една жена цъфти след курса... {youtube}v=NKTp0naOG68|420|320|0{/youtube}

  {youtube}v=fBu-Q0PGIec&t|420|320|0{/youtube}

Анкети Първо ниво  учебно-оздравителни курсове 2018 година

Представяме Ви снимки от анкета номер 2, попълнена от курсисти в последния ден на курса Първо учебно-оздравително ниво в различни...

Резултатът за деветте дни е много пъти по-добър от 3-месечна психотерапия (2 пъти седмично). Страховете ми ги няма – не...

Какво се случва на Работилницата на успеха ...

Какво се случва на Работилницата на успеха, или как вадим малко трънче, а променяме целия си живот? "Извадиха малко трънче,...

Милена - за кръга на желанията и сбъднатите мечти

Обещах, че ще споделя дали и как се е сбъднало желанието ми след похода през 2014 г. с Мирзакарим Норбеков...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Споделено в алтернативния ден по време на Миниработилницата на успеха

8 ЧАСА ТЪМНО„Единственият начин, да превъзмогнеш страховете си, е да се срещнеш очи в очи с тях." Страх от това,...

Детският курс за мен - Мариета

Детски курс, аз влизам в залата, мама ме оставя, та аз съм на 11 г. Оглеждам навела надолу главата със...

Споделено лично, първо лице от и за детския курс

Ден 1.„По-бързо, како, деее!!!! Ще закъснеем!"Кака ми не се забързва и продължаваме да се бавим.Намираме залата за курса и влизаме....

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

Работилница на успеха с поход, Странджа -  2014г.

В Работилницата тази година се включих на петия ден, отивайки за морската част. Tова не е първата ми Работилница. За...

Уроци по живот

Моята среща с г-н Мирзакарим Норбеков Поход „Работилница на успеха Странджа 2014”   Автор: Диана Господинова ПоходътОфициалното име на похода...

Откровена съм (в последно време особено ...

Откровена съм (в последно време особено). Многословна съм (най-вече през цялото време). Не обичам дъжда (…).   21ви август. около...

За първи път бях на Работилница на успеха на ...

За първи път бях на Работилница на успеха на Елените през 2012 г. Не знаех какво да очаквам, дали въобще...

Поход с Работилница на успеха – Странджа 2014 година

7 август – всички се събираме в Сарафово. Думата, която най-точно определя първата вечер и всички следващи дни и нощи...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

Прочетете повече по темата тук  

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

«
»

Бюлетин

Въведете Вашия мейл адрес, за да се абонирате. 

footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,

пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:

IBAN: BG29STSA93000021744640

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

"Жануа'98" ЕООД

* Всички такси са за сметка на наредителя!