Четвъртък, 17 Септември 2020 15:19

Второ ниво по Системата на Норбеков

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Моментът, преди да се спуснете от заснежения склон със ски, е наситен с любопитство и страх. Възможно ли е бързо да се спуснете по него и да не си счупите някой крайник? Заедно с майсторството, скоростта на спускане също се увеличава. Постепенно планината, която изглежда непобедима, престава да предизвиква тези емоции. Всичко, което тя може да даде на начинаещ – опит, физическа подготовка, самочувствие и способност да се справя с препятствията –  го дава. За да не стоим на едно място, а да продължим да вървим напред, за да достигнем ново ниво на резултатите, е необходимо да покорим нова планина, с по-висок връх.

DSC00560

 

Втората част от учебно-оздравителния курс по Системата на Норбеков помага да се затвърдят постигнатите резултати и да се премине към нови висоти в опознаването на себе си. Курсът се базира на източни техники, насочени към работа с човешкото тяло и дух. Второ ниво е необходимо, за да се премине от работа с тялото към духовни практики и да се развие интуицията. Оздравителният курс има четири основни области на работа. Това е работа с тялото, която ви позволява да укрепите имунната система, да придобиете физическа форма и да станете по-устойчиви на негативните ефекти на околната среда. 

След това в процеса се включва и умът, обръща се внимание на тренировките на силните страни, които всеки човек притежава. Това помага да разбирате себе си, да си поставяте цели и да намирате причините за минали неуспехи.

Работейки с душата, човек преминава в сферата на взаимоотношенията. Важно за вашето здраве е да се научите искрено да прощавате и да живеете без тежестта на минали оплаквания. Работата с духа е обучение на лидерските качества у човека, необходими за постигане на възложените цели. Формира се стабилен здравен рефлекс. Когато поставим здравето си на първо място, изграждаме стабилната основа на живота. 

MYS Spiritual Quotient

Във всяка тренировка, както и във всеки спорт, идва момент, когато обичайното натоварване вече не дава резултати. Това се дължи на клетъчната адаптация към входящите нервни импулси. И за да достигнете ново ниво на растеж, трябва да направите промени в сегашния си тренировачен режим: промяна в темпото на натоварване, увеличаване на тежестите (ако ги използвате), промяна в цялостната техника на упражненията.

Второ ниво по Системата на Норбеков ще ви позволи да преодолеете т.нар. ефект на платото и не само да затвърждаване резултатите, получени от Първо ниво, но и да достигнете нови висоти в опознаването на себе си. Курсът се базира на древни източни техники, които подобряват Тялото и Духа на човека, развиват неговите волеви и духовни качества, създавайки духовна основа за ежедневието. Втората част от учебно-оздравителния курс е мостът, по който преминавате от работа с тялото към духовни практики и развиване на интуиция.

116664074 10158525221332822 2907547771052892873 o

 

Основните цели на курса:

  • Преодоляване на „ефекта на платото“ и затвърждаване на здравните резултати.
  • Търсене и отстраняване на причините, водещи до забавяне на резултатите в етапа на самостоятелна работа.
  • Изграждане на солидна основа от вашите черти на характера за здраве, успех и самореализация.
    Създаване на единна посока за работата, състояща се от четири компонента: Тяло, Ум, Душа и Дух.


Области на работа:

1. Тяло: Укрепване на имунната система. Създаване на множествен резерв от силата на тялото и устойчивост на стрес. Подобряване на физическата форма (мускулна сила, издръжливост, тонус).

2. Ум: Изграждане на умения за самоанализ и бдителност. Намиране на причините за минали неуспехи и премахване на слабостите. Обучение как да намерим и развием силните си страни. Техники за работа с цели.

3. Душа: Обучение за поддържане на определено състояние. Прошка. Работа с махало на емоциите.

4. Дух: Запознаване с духовните основи на живота. Обучение по лидерство и с чертите на характера, необходими за постигане на вашите цели.

 

Програмата включва:

1. Силова гимнастика (тренировка на мускули, кръвоносни съдове, нервна система);

2. Упражнения от „Канон за бъдещи властелини“;

3. Основни здравни упражнения;

4. Корекция на отношенията;

5. Корекция на целите;

6. Работа с чертите на характера;

7. Активиране на меридиани в тялото, отговарящи за енергийното състояние на вътрешните органи;

8. Активиране на меридиани, стимулиращи епифизата и развитието на интуиция;

9. Изготвяне на индивидуални комплекси за всеки ученик за специфични заболявания.

Прочетена 182 пъти Последно променена в Четвъртък, 17 Септември 2020 15:45

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

X

Right Click

No right click