Вторник, 07 Юли 2020 18:54

Мнения от постоянните участници на Клубни занятия с Вадим Шишкин

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Скъпи приятели,

Клубните занятия с най-добрия ученик на Мирзакарим Норбеков и сам обявен от наставниците му за Мастер – Вадим Шишкин, продължават вече четвърти месец в онлайн формат. Постоянната група участници е около 40 души, но непрекъснато се включват и нови.
Занятията се провеждат онлайн в платформата ZOOM, всеки четвъртък от 18:00 до 19:30 ч. – на руски език, с превод на български език.

Какво се случва на тези занятия и за кого са предназначени те:

Сред участниците са както членове на Бизнеса клуба на Мирзакарим Норбеков Masters’Club, така и хора, които са изкарали само Първо учебно-оздравително ниво по системата на Норбеков. Има такива, които работят по развиване на интуицията си от години, както и такива, които сега започват. Работи се предимно с чертите на характера и душата.
След всяко занятие има упражнения за домашна работа, изпълнението на които се обсъжда всеки следващ път. Правят се упражнения за развиване на интуицията.
Проработват се теми като обида, прошка, ситуации, в които осъждаме хората и нещата, за които ги осъждаме, страхове, притеснения, приемане на себе си и околните, ситуации без изход и търсене на решение за тях, изработване на навик за намиране на изход, състояние на спокойствие и увереност, горделивост и его, моменти, в които егото ни взима връх и защо, и много други...
Необходимото условие за записване е да сте изкарали Първо учебно-оздравително ниво по системата на Норбеков.

Ето какво споделят за занятията част от постоянните участници:

Клубните занятия с Вадим са отличен формат да поддържате форма и опознавате себе си. Могат да бъдат вашето начало в ново направление, стъпка към отдавна желана промяна или подкрепа да продължите развитието си с постоянство и усмивки. В момент, когато светът попада в криза и ритъмът е нарушен, тези занятия се появиха като точната добавка за спокойствие, адаптация и подготовка за победа. Без значение какво е направлението или казуса, веднъж разширили възприятията си, възможностите пред вас са безброй. И не ви е нужно състезание, защото се наслаждавате на процеса и това е вашата победа.
Благодаря за тези занятия, Жануа и екип! Благодаря на Мастер Вадим за майсторството му, за умението да бъде наставник и приятел, за грижата, подкрепата, търпението и чувството за хумор! Благодаря на участниците за възможността да бъдем заедно! Клубните занятия ме подготвяха в различни направления и ми помогнаха: да ускоря възстановяването и връщането към себе си, да укрепя фундаментите и засиля доверието, да приложа успешни подходи и практики от едно направление в друго, да разнообразя тренировките за интуиция и не само, да разкрия още потенциал и творя по-освободено.
Биляна Христова

---

Какво ми дават занятията с Мастер Вадим: Мощната енергия на мастера поддържа вътрешното ми състояние на правилното ниво. Занятията са все по-дълбоки и по-продуктивни. Постоянно се включват нови практики, проработваме чертите на характера, емоциите, състоянието. А качеството на подаване на информация: това е доброжелателност и фин хумор, отделяне на внимание на всеки. Учете се от силните, развивайте се, усъвършенствайте се. Освен работата на учителя, е важно и самите вие да не мързелувате. Мастер Вадим е винаги на линия. Групата ни е една от най-добрите. Подкрепата се усеща не само в общата ни работа. Всеки може да те изслуша, да помогне с думи и дела. Всеки има богат личен опит и щедро го споделя. Качеството ми на живот в процеса на обучение постепенно се подобрява. Решават се задачите ми по подобряване на благосъстоянието ми. Промених фокуса си на внимание. Искам да изкажа огромната си благодарност на Мастер Вадим, Жана Иванова, Мирзакарим Санакулович и всички съклубници и съмишленици – прекрасни сте! Занятията продължават. Благодаря!
Димитрий

---

Казвам се Анна Петкова и съм преподавател по английски език. Малко от вас ме познават лично. Някои са ме виждали на срещата с Мирзакарим Санакулович Норбеков в Арбанаси през есента на 2019 г., на срещата с Вадим Шишкин през пролетта на 2020 г. в Арбанаси, както и на занятията с Вадим Шишкин, които текат в момента. Не съм от най-активните, които споделят преживяванията си и успехите си. Слушам и се радвам за тях. И се уча. Всичко започна с книгите на Джон Кехоу, беседите на Петър Дънов, „Сугестопедия – десугестивно обучение“ на Георги Лозанов, повечето от книгите на Мирзакарим Санакулович Норбеков. Четях, кимах в съгласие и взимах следващата. Поглъщах жадно информацията и толкова. Въпреки че съм от хората, които експериментират, не намирах време за това, защото ме чакаше следващата книга. Какво е по-различно сега? Какво намирам за толкова завладяващо, което не ми позволява да пропусна занятия? Практикувам! Практикувам под умелото ръководство на МАЙСТОРИ като Вадим Шишкин, Мирзакарим Санакулович Норбеков, Шохрух Норбеков. Правя си Домашните!!! Всяка сутрин започвам със ставна гимнастика, която пробужда всяка клетка на тялото ми; Анализирам чертите на характера си, и се оказва, че това е много интересно занимание. Откривам неподозирани неща за себе си; Уча се да прощавам искрено и да бъда благодарна за всичко – хубаво и „лошо“; Уча се да не осъждам, а да приемам; Уча се да контролирам страха, който всички ние изпитваме осезателно или неосъзнато. Винаги съм подозирала, че ние, хората, сме дарени с много повече способности. Работя за отваряне на сетивата си, пробуждане на интуицията си и формиране на живота си. Всичко това, което е само частица от знанията и уменията, които Мирзакарим Санакулович Норбеков, Вадим Шишкин и Шохрух Норбеков с готовност предлагат на курсовете си, занятията и клубните срещи, ми дава СВОБОДА и душата ми се радва. Благодаря, Мирзакарим Санакулович Норбеков. Благодаря, Мастер Вадим. Благодаря, Шохрух Норбеков. Благодаря, Жана /Център Норбеков България/. Благодаря на целия екип, работещ със сърце и душа, това да се случва.

---

В този живот ролята ми на съпруга и майка на две деца е водеща за мен и съм благодарна за нея. Някъде там търся по или най-добрата си версия, а всеки знае, че "който търси намира". За мен това е движение напред, в което откривам красотата на живота, независимо какво се случва наоколо. В това търсене и откриване съм заедно с Мастер Вадим и останалите прекрасни хора от неговите тренинги. Работата в групата, особено в дните на изолация дават усещане за свързаност, а от там и за цялост. Виждам как проблемите и радостите на някой от групата са такива за повечето от присъстващите или въпросите, които се задават и съответните им отговори са въпроси и отговори и за много от нас. Споделяме и обсъждаме и извън занятията, така получаваме друга гледна точка, нова информация, полезни съвети и много подкрепа. Семинарите с Мастер Вадим за мен са от тези неща, който добавят стойност и смисъл и всъщност са безценни.
Искрена Добрева

---

Благодаря ви за занятията с Вадим Шишкин. Te се оказаха най-доброто за мен в този момент. Ето част от моята история. Преди 4 години напуснах работа, където прекарах повече от 13 години и която много харесвах, но сякаш ме разболяваше, а и бях достигнала до най-високото ниво.
Реших да се предизвикам – да избягам от зоната си на комфорт (както препоръчваха в много книги, които прочетох и курсове, които посетих), защото тогава постигаш нещо много повече. Е, аз съм от хората, при които това не се получи – опитах много неща през тези години – от работа в различни сфери до курсове за повишаване на квалификацията, но винаги несполучливо.
И така - от две години изпаднах в много голяма депресия – състояие, което преди ми изглеждаше измислено за литературни герои и крайно несериозно за съвременен човек.
През февруари и март тази година преминах при вас първо и второ ниво, а през май и Курс за развитие на Интуицията. Да, имах дни, в които бях добре, но все още изпитвах онази слабост, когато всяко движение ти коства голямо усилие и изисква много мислене и планиране как точно да го направиш. Нямах сили за пореден път да прегледам обявите за работа, нямах смелост да си изпратя автобиографията, да направя първата крачка. И макар у дома всички от семейството ми да проявяват разбиране и мълчаливо да се правят, че всичко е ОК, аз искрено заявявам, че не желая детето ми да ме вижда повече така.
Тези дни за пръв път, от толкова месеци насам, ежедневните дейности не изглеждат такава трудност. Разбирам, че може би всичко е с натрупване – различни практики, които научих по време на курсовете, гимнастиката сутрин със Злати, лайфовете, които правите с Мастера, но съм сигурна, че при мен най-голямо въздействие имаха занятията с Вадим Шишкин. Безкрайно съм благодарна за всички негови истории и притчи, които разказва, за всички задачи, които поставя, за прекрасното му чувство за хумор, както и за практиките, които прави в края на всяко занятие.
Тази година нямам работа и доходи, и може би няма да успея да се присъединя към вашия поход (макар и да не съм изгубила още надежда). Наистина много исках да присъствам, но си пожелавам скоро всичко при мен да е по-добре и да се видим на живо.
От сърце Ви благодаря и искрено пожелавам на всички от екипа на Норбеков благополучие и благоденствие! Бъдете здрави и вдъхновени и продължавайте да спасявате животи! Обичам Ви много!
Елеонора С.

---

Благодаря на пандемията с Ковид19 през 2020 г., която ме събуди от дългата летаргия и състоянието на плато! И реших - да работя със себе си и да създавам своя хармоничен свят и да не позволявам манипулации и външни влияния да ме вкарват в страх, ступор и безнадежност! Клубните занятия на Вадим дойдоха в точния момент за мен. Благодаря му от цялата си душа на това, което прави за нас в този превратен за света момент! Благодаря и на Жануа‘98 за прекрасната организация на тези занятия! При мен текат много дълбоки процеси – изчистване, баланс, осъзнавания и движения. Практиките, интуитивните тренировки и тематиките са на нова за мен висота! Благодаря Мастер Вадим!!! Горещо препоръчвам занятията на всеки, който иска и търси промяна!
Мая Спасова

---

Благодарение на тези занятия вътрешното ми напрежение изчезна и се появи доверие към живота. Изпълняването на домашното доведе до подобряване на семейните ми отношения, приемане на хората такива, каквито са, без претенции и очаквания, появи се благодарност към всички хора, които съм срещала по пътя си. Също така ми се наложи да погледна в очите страховете и проблемите ми и да им намеря решение, въпреки че допреди това се криех от тях и „не ги забелязах“. Малко по малко се изгражда баланс в живота ми, суетата изчезва. Станах по-честна със самата себе си, появи се откритост и искреност.
Екатерина Кухаренко

---

За мен, като за един от изостаналите от кервана, занятията с Мастер Вадим са като балсам за душата... Получих много ключове, които търсех. Разбира се, оказа се, че трябва да се намери и ключалката и никой няма да го направи вместо мен. Започнах реално да опознавам себе си по нов начин. По време на тренировките видях, че има сила и тя работи, въпреки че не винаги се опирам на нея. Но когато се появят съмнения, си спомням тези моменти и изправям гърба си. Занятията с Мастер Вадим са много полезни, защото когато се занимаваш самостоятелно ти се струва, че вървиш напред, а всъщност се спускаш по нанадолнището. Осъзнах, че досега съм взимал по много и отвсякъде, и без да съм го осмислял съм искал още и още. Сега започнах да взимам по малко и да изграждам стабилност в движението. Вътрешно станах по-спокоен и уверен в силите си. Периодично се появяват различни чувства, които досега не съм имал, но дълбоко в мен са ми познати отнякъде. Преди мързелът беше като слон на гърба ми, а сега се изплъзвам от него. В тези занятия има много добри и полезни неща! Благодаря ви за този формат и възможността да тренираме заедно!
Андрий Ефимчук

---

Здравейте всички! За мен занятията с Мастер Вадим са като занятия с наставник, който те заставя да излезеш от зоната си на комфорт и да работиш върху своето развитие, интуиция и формиране на събития. Това е като да си ученик на магьосник, който те учи на „фокуси“. И най-интересното, което се получи за мен лично като резултат: подобрих отношенията с дъщеря си, със съпруга си, започнах да усещам и изследвам себе си. И разбрах, че животът е игра, а аз все още съм палаво дете, но вече с отговорност за другите. Благодаря, Мастер Вадим!
Елена Йемец

---

Клубните занятия с Мастер Вадим са изключително полезни за мен, понеже освен че тренираме интуицията си, работим и с чертите от характера си и това ни помага да развиваме и променяме живота си и да израстваме - да ставаме по-мъдри и по-осъзнати. Първата стъпка към промяната е приемането на това, което отхвърляме. Това са части, които са в нашата сянка и всъщност, за да спрем неприятното повторение на определени случки в живота си, е нужно да приемем и признаем, че ние също притежаваме тези отрицателни черти. И работейки с тях чрез създаването на новите навици, които включваме, да променим посоката на живота си към по-добро. Измествайки фокуса към добрите ни черти да ги развиваме докато станем цялостни и осъзнати. Действието е важна част от процеса и стъпките, които ни дава Мастер Вадим, са практически азбука за справяне с трудни ситуации. Аз съм изключително благодарна на Мастер Вадим, че чрез тренировките опознавам по-добре себе си и се променям към по-добро. Медитациите също са безценни, чрез тях се връщаме към баланса и безграничните ни възможности, лекуваме себе си и се преобразяваме в по-доброто наше отражение. Игрите и тренировките за интуицията ме връщат към детето в мен, за което забавлението и играта са най-важни и това много ме радва.
Благодаря на Мастер Норбеков, на Шохрух, на Жана, на Злати, на Милена, на Мастер Вадим, на учителите ми в живота ми и на всички, които са част от групата ни. Всеки път е удоволствие за мен да слушам тези беседи, изпълнени с мъдрост, безценни съвети и полезни насоки. Огромно Благодаря, че Ви има и сте част от живота ми!
Благодаря и на всички Вас в групата за подкрепата и за споделянето Ви, за това че можем взаимно да си помагаме и подкрепяме! И успех в управлението на собствените ни навици и тренировките на състоянието ни!
Росица Господинова, Инженер, системен администратор, щастлива майка на две прекрасни ангелчета

---

Благодаря на Жануа и целия екип! Благодаря, Мастер Вадим! Клубните занятия идват за мен в един доста напрегнат личен момент и ми помагат да продължа да вървя към себе си и да се опознавам. Помагат ми даже в моменти на обезверяване да намеря сила, за да продължа напред, да продължа да търся коя съм и защо съм тук. Не винаги е лесно и никога не е сигурно и обещано, но винаги е по-лесно, когато имаш до себе си учител, когато той ти помага да видиш и другите учители около себе си. Благодарна съм за подкрепата, за споделените практики, за насоката, за поощрената увереност, дори когато ме е страх! Не на последно място, благодаря на всички, които сбъдвате тези занятия за това, че ни събрахте и че ни стимулирахте да споделяме. Благодаря на групата тук за това, че сте открити и споделени! Благодаря ви!
Таня К

---

Следващото занятие с Вадим Шишкин е този четвъртък, 9 юли, от 18:00 ч. Цената на едно занятие е 40 лв., като при записване за всички занятия за месеца има отстъпка.

За допълнителна информация и записване: тел. 0897 014431.

Прочетена 179 пъти Последно променена в Неделя, 12 Юли 2020 23:55

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

X

Right Click

No right click