Сряда, 16 Септември 2020 14:52

Какво е Октава?

Написана от
Оценете
(2 гласа)

Това е специално упражнение за обучение на Духа. Какви чувства и усещания трябва да се предизвикат? Нека се опитаме да обясним. 

Представете си следната картина. Вървите по пътя, а едногодишно или двугодишно малко дете тича към вас. Когато стигне, ще спре, а вие ще го вземете в ръцете си, то ще ви прегърне с малките си ръчички, ще се притисне към вас, ще дари целувка с топли, плътни устни. В този момент вие ще усетите дъх като пролет, чист и нежен, на лицето си и всичко наоколо ще престане да съществува! Веднага у вас ще се задейства механизмът за защита и ще се почувствате като силен, мощен покровител, титан, закрилник. И заедно с тези емоции душата ще се изпълни с чистота, нежност, блаженство, любов! Дали душата ще е изцяло изпълнена с щастие? Да!!!
Или друга ситуация – виждате вашето дете да върви с няколко крачки пред вас по пътя. Гледате тази малка фигура и сърцето ви се изпълва с гордост: „Това е моето дете!“
Именно тези чувства и преживявания служат като основа, вътрешна опора на най-добрите ви стремежи, върху които ще се гради вашата цел. Вие успявате не само заради себе си и вътрешното удовлетворение, но и заради някой близък, за когото сте много повече от „просто човек“.

son and dad 1 of 1

„Октава“ е движещата сила за постигане на целта. Октавата е изкуството, с което се контролира тялото, дава се възможност да се подреди, да се принуди постепенно да се превъплъти както външно, така и вътрешно, в ТОЗИ вид, който човек иска. Октавата е метод, чрез който съзнателно може да добиете увереност, сила, самочувствие! „Каквото е вътре, такова е и отвън“. Вътрешното осъзнаване е от най-голяма полза. Октава е комбинация от увереност, решителност, сила, сила, сила, твърдост и нежност, любов, доброта, трепет, чувство за полет и радост. Това е спокойствие и уверено знание, че ще бъде така, както вие го искате.
Чудите се откъде да вземете тези усещания? Представете си някоя приятна случка от миналото. Нещо, което е предизвикало умиление у вас. Всяко действие, което води до Сътворение. Утвърждаващият живота стремеж ще започне да расте към светлина, доброта, любов, към онова, с което свързвате вашата сила, младост, вашето величие, здраве. Когато от сърце казвате: „Това е! Спирам да бъда роб на болестта, роб на желанието!“ – това също е Октава! Тя може да се намери във всичко: и в радостния детски вик, и в любима песен, и в мила дума, изречена с чувство, и в ярки преживявания и т.н. По време на упражнението първо изкуствено предизвиквате редица положителни чувства у себе си. След това постепенно добавяте интензивност, след това все повече и повече, така че Химнът на Сътворението да зазвучи в цялото ви тяло. Насочете всички сили в областта на нездравия орган, така че всяка клетка на тялото да получи резонанс.

man with flag on top of mountain

Октава е състояние на духа, но също така е името на нашия седмичен клуб, който има за цел да поддържа това усещане. Всеки може да се включи, стига да е изкарал поне Първо ниво по Системата на Норбеков, за да е запознат с упражненията и тренировките. Срещите на Клуб Октава са всяка сряда от 18:30 до 20:00 часа в Червената стая, пл. Славейков 11, етаж 4, както и онлайн – в платформата ZOOM. 

  • Цената за месец (четири срещи на Клуб Октава) е 20 лв. Може да заплатите по банков път (кликнете тук) или в залата. 

Добавяне на подзаглавие 3

Прочетена 192 пъти Последно променена в Сряда, 20 Януари 2021 10:31

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

X

Right Click

No right click