Системата на Норбеков

16 години в служба на вас
Петък, 31 Юли 2020 13:01

Норбеков за пошлостта в изказа, лидерите от провинцията и брака до 25 години - интервю Избрана

Написана от
Оценете
(3 гласа)

Към нас пътува Норбеков! Ексклузивно интервю с Мастера.

Мирзакарим Норбеков – автор на уникални методики, на 15 книги, създател на уникална система за самовъзстановяване на организма. Курсове по системата на Норбеков се провеждат в над 200 града по света.

Въпросът дали Мирзакарим Норбеков е гений, или шарлатанин вече няколко десетилетия занимава умовете на онези, които не са в състояние да разберат и приемат учения, излизащи от традиционните рамки. Неговата първа книга, появила се в началото на първото десетилетие на XXI век, шокира и даже вбеси учените, които се възроптаха и обявиха, че Норбеков няма никакво отношение към света на знанието и всичко, което пише и говори, е чиста ерес. Но каквото и да се случва, времето и нарастващият брой последователи говорят за това, че Системата му за подобряване на здравето и натрупване на лидерски качества работи.

Мирзакарим Санакулович, не се ли изморихте от общуването с хората? Гледах видео от вашите семинари и ми се стори, че човечестовто ви е омръзнало много. Даже сте започнали да се изказвате по-остро!

Това е такъв похват. Съществува академична форма на преподаване, която е традиционна, а моята е „норбековска“! Опитайте се да поговорите с човек за политика, икономика, за живота, а след това изпсувайте. Бъдете сигурни, той ще запомни информацията, която сте казали след псувнята. Когато говоря за много важни неща, които трябва да се запомнят и да се изпозлват след това, в този момент поднасям информацията по-пошло, в груба форма. В реалния живот, грубияните, които не уважават другите хора, ги презират, но всеки клоун има своите репризи, това е моят.

Вие станахте наствник, учител на стотици хора, а кой беше вашият мастер?

По природа всички ние обичаме всичко да ни се дава наготово, обожаваме да решават проблемите ни вместо нас, да печелят пари, лекувайки ни, точно затова има такъв интерес към наставниците. Но когато възрастта ти напредва, аз вече съм на 60 години, гледната точка се променя, ценностната ти система също, започваш да разбираш, че всичко е заложено у теб от Бог. Когато видите дете да пролива сълзи заради проблемите, които има, това ви кара да се усмихнете, защото си давате сметка, че неговите трудности не струват и пет пари. Така и аз, гледайки проблемите на хората около мен, разбирам, че всико това е една глупсот. Много са тези, които мечтаят за пари, коли, къщи, а аз знам, че всико това е толкова лесно постижимо. Ето, казвайки ви това, имам чувството, че не ме разбирате...

Често ли се сблъсквате с неразбиране у хората?

Ако човек не ме разбира, значи той добре си живее. Неговите интереси са свързани с това да си похапне, да поспи, да задоволи физическите си нужди, тези хора са щастливи.

Значи, ако знаеш по-малко, спиш по-добре?

Разбира се! Това е мечтата на народа и на властващия над него. Без да мислиш и анализираш, просто удовлетворяваш първичната си необходимост и си щастлив. Само че, ако отвориш уста, се чува: Беее! А когато започнеш да забелязваш проблемите, това вече е друга работа. Следващият етап е когато разбереш, че всички проблеми, дори тези в глобален план, имат своето решение. В моя живот е имало много прегради, аз също съм ронил горчиви сълзи, а сега, когато си спомня преживяванията си, ми е смешно.

Човек, преодолявайки трудности, става по-силен, а ако проблемите го спънат и той се озове в дълбока дупка?

Тези, които се намират в сложна ситуация, трябва да търсят хора, които са имали подобни проблеми и са успели да ги решат. Те могат да дадат чудесни съвети. А ако нямате проблеми, не си правете експерименти, животът не е за това, той е за да сме щастливи, да му се наслаждаваме, голямо чудо е! Има връзка между три поколения, определете къде се намирате вие. Ако сте в първите две, слушайте предците си, ако сте от третото поколение, но не знаете как да решите даден проблем, то вие сте изпуснали нещо в живота, или може би сте идиот! Защото с напредване на възрастта неразрешими проблеми освен смъртта и болестите, няма.

Вие идвате от обикновено семейство, а сега във вас се вслушват милиони хора, попивайки всяка дума. Как приемате това, като дар от Всевишния или вашият нечовешки труд и упоритост са довели до това, което сте сега?

По правило, гениите се раждат в провинцията, а признанието си получават в столицата. На учениците си, бизнесмени, давам следния съвет: за ръководни позиции търсете хора от провинцията. Хората от градовете получават удобна градска среда от самото начало, а хората от провинцията нямат нищо и за това често мечтаят. Мечтите им ги водят напред. Погледнете милионерите по света, проследете историите им, къде са се родили, къде са живели, как са се изкачвали по кариерната стълбица. Ще видите, много от тях идват от провинцията. Що се касае до моите постижения, съм сигурен, не се дължат на труда ми, за всичко съм благодарен на Всевишния! Имам този навик, когато съм в удеинение, да си кажа: О, Господи, благодаря ти, че ме избра за свой любимец, всичко, за което си мечтая, превръщаш в реалност. Аз съм голям мечтател, животът ми е поредица от непрестанни чудеса, само един глупак би казал, че всичко е моя заслуга. Аз като учен ще кажа – Бог съществува.

Какво бихте посъветвали младите хора?

Най-важното в живота на всеки човек е създаването на семейство. Европейската цивилизация, към чиито стандарти ние се стремим, е създадена в изкуствени лаборатории, тя ни представя неверни стереотипи, че отначало е нужно да направим кариера, да построим дом, да купим кола, и чак тогава да създадем семейство. Всъщност една такава култура е голям подарък за враговете. Създавайте семейства не по-късно от 25-годишни! Най-важното е продължението на рода. Само от това, че сте си намерили половинката вашият живот ще влезе в релси и вие ще започнете да придобивате успехи, запомнете това!

 

Източник: blogpoint.kz

Превод на български: Ясен Кънчев

Прочетена 385 пъти Последно променена в Понеделник, 19 Октомври 2020 13:03

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

КАТЕГОРИИ

grafik

 

norbekov knijarnica

X

Right Click

No right click