Системата на Норбеков

16 години в служба на вас
Понеделник, 24 Август 2020 12:42

10 лесни начина да добавите цвят в живота си

Написана от
Оценете
(2 гласа)

Съществуват много начини да направим дните си по-ярки, правейки крачка към още по-интересен и пълноценен начин на живот. Някои от тях вие може да изпълните още сега. Просто се усмихнете, изправете рамене и с увереност изберете която и да е точка от списъка.

 1. Променете маршрута си, обичайните битови навици. Купете други продукти в друг магазин, повървете 20 минути пеша до метрото, не четете един и същи вестник.
 2. Действайте. Обикновено, взимайки решение, ние се сблъскваме с един проблем: да разберем резултата от един или друг избор, ще ни се удаде чак след известно време. За да се
 3. застраховаме, ние разиграваме в главата си различни сценарии, опитвайки се да изберем този, който трябва да ни донесе най-голяма радост. Също така, потапяйки се в негативни преживявания, ние преждевременно се настройваме за поражение, и обратно, концентрирайки се върху положителни спомени, оценяваме ситуацията по-оптимистично.
 4. По-често се срещайте с приятели. Събирайте се в компании, излизайте сред природата, срещайте се в кафенета вечерта, или прекарвайте уикендите, играейки интересни игри с приятелите си. Веселата компания, чувството за хумор и заразителният смях повишават настроението и се отразяват положително на жизнения тонус.
 5. Вземете си куче. Или котка, или рибки, а може и морско свинче – подканват ни не природозащитниците, а психолозите.
 6. Бъдете самостоятелни. Учени от Мюнхен са направили любопитен експеримент. Те провели проучване сред бивши офис служители, които са решили да работят на свободна практика. Оказва се, че две години след молбите за напускане 94% от тях не съжаляват за действията си, независимо от това, че на 50% от тях доходите съществено са се понижили.
 7. Купете си крачкомер. В най-обикновен ден, един работещ човек прави по 4000 крачки, с което изразходва 130 калории, количеството, което се получава при следобедната закуска с едно блокче шоколад.
 8. Тренирайте гласа си. Мъдрият Сократ обичал да повтаря: „Заговори, за да те видя!“ Съвременните учени са напълно съгласни с него. По техни данни на 90% първото впечатление за някой човек зависи от неговия външен вид, жестовете му и тембъра на гласа му.
 9. Откажете се от техниката. Не робувайте на компютъра и телефона. Огледайте се наоколо – животът ще ви се види много по-богат.
 10. Експериментирайте в кухнята. Опитайте се да приготвите нещо ново. Можете да вземете някоя изискана рецепта или да сътворите свой кулинарен шедьовър.
 11. Постоянно се учете. Всеки взет изпит укрепя вярата в нас самите. Регулярното получаване на нова информация тренира мозъка и удвоява радостта от живота.

Превод от руски: Ясен Кънчев

Прочетена 466 пъти

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

КАТЕГОРИИ

grafik

 

norbekov knijarnica

X

Right Click

No right click