Системата на Норбеков

16 години в служба на вас
Вторник, 21 Юли 2020 14:51

3 основни начина как да преодолеем стреса в ежедневието Избрана

Написана от
Оценете
(1 глас)
kak_da_se_spravim_sus_stresa kak_da_se_spravim_sus_stresa

3 основни начина как да предодолеем стреса във всекидневието

Колко често сте подложени на стрес? Как да се самоуправлявате, да управлявате поведението и емоциите си?

3 основни начина за управление на стреса:

 1. 1. Приемете това, което не можете да промените!
 • Не се опитвайте да контролирате това, което не можете. Особено характер на други хора. Вместо да се запознаете с тяхното поведение, насочете вниманието към това, което можете да контролирате - начина, който ще изберете да реагирате срещу проблема.
 • „Това, което не е убито, нито правилно по силни“ - преглед на ситуацията отгоре. Когато се появят големи трудности в живота, погледнете върху тях като възможност за развитие.
 • Научете се да прощавате. Приемете факта, че светът не е съвършен и че хората допускат грешки. Освободете се от гнева и негодуване и продължете напред!

Контрол

 

 1. 2. Намерете времето за развълчаване и почивка!
 • Ако често отделяте време за себе си, вие ще сте в много по-добра форма и в състояние да се справите с фактори на стреса в живота:

Намерете времето за релакс. Включете почистването във всекидневния си график и не позволявайте други задължения да се отнемат от това време.

 • Разхождайте се често, прекарвайте времето сред природата, работете в градината, играйте с домашни си любимци.
 • Потърсете най-добрия и позитивен приятел, слушайте приятна музика, гледайте любими комедии.
 • Правете това, което обичате, всеки ден - освободете част от времето си за това, което носи радост. Намерете си хоби - това е най-ефективният за вашия метод да се справите с напредъка.
 • Пазете чувството на си за хумор, включително това да се смеете сами на себе си. Смехът помага на организма да се бори със стреса.

хоби

 1. 3. Започнете да водите здравословен начин на живот!
 • Спортувайте редовно. Физическата активност играе ключова роля в понижаването на нивото на стреса и в профилактиката му.
 • Използвайте качествена и полезна храна. Тяло, което използва това, от което се нуждае, ще бъде по-добре подготвено за срещата със стреса. Затова внимавайте как и с какво се храните.
 • Намалете количеството на кафе и захар. Много често в стресови ситуации човек консумира повече сладко, но енергизиращ ефект от шоколада е кратковременен. Намалявайки количеството кафене, безалкохолни напитки, шоколад и други сладки неща, вие ще се чувствате по-спокойни и ще подобрите качеството на съня си.
 • Избягвайте употребата на алкохол, цигари, приспивателни, лекарства и наркотици. Може да предложат лесен изход от стреса, но облекчението ще е временно. Не бягайте от проблемите, а се препоръчва за тяхното решаване с ясно и чисто съзнание.
 • Осигурете достатъчно количество сън. Той презарежда както ума, така и тялото. Чувството на умора увеличава стресата и може да доведе до необосновани действия и решения.

Ако често се намира в ситуации на стрес, анализирайте вашите навици и намерете свой собствен начин за справяне с тях. Изпробвайте различни методи и наблюдавайте кой от тях ще работите при вас. С всеки изминал ден ще използвате всичко, което се самоуправлявате по желание. По този начин ще осигурите добро здраве и щастлив живот.

Автор - Александра Сафутдинова, преподавател в Център Норбеков Москва

 FB IMG 1603198598387

Една от темите, които се разглеждат по време на курса Първо оздравително ниво по Системата на Норбеков , е точно работата със стреса във всеки ден. Запишете се за участие за следващия семинар, който предстои от 1 ноември ОНЛАЙН.

За повече информация и директно записване можете да потърсите нашия колега тук: 0897 014 431

 

Автор - Александра Сафутдинова, преподавател в Център Норбеков Москва, превод на български - Ясен Кънчев

Прочетена 678 пъти Последно променена в Вторник, 20 Октомври 2020 16:00

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

КАТЕГОРИИ

grafik

 

norbekov knijarnica

X

Right Click

No right click