Системата на Норбеков

16 години в служба на вас
Петък, 05 Февруари 2021 16:11

Колкото повече споделяте любовта си, толкова повече я привличате към себе си Избрана

Написана от
Оценете
(1 глас)

Любовта като чувство, като принцип на живота, като цел и ценност, като окончателен и първоначален смисъл; любовта като инструмент за трансформация, като молитва, като творчество, сътворчество и творение, любовта като действие, като средство за опознаване на себе си, като танц. Любовта е многостранна, безгранична и безкрайна, като цялата ни Вселена, тя докосва както най-малките, така и най-големите. Езикът на любовта е един и същ за всички, без значение към каква нация принадлежим, независимо в каква епоха живеем, това чувство е абсолютно универсално и свещено. Ние трябва да извървим дълъг път, за да го отворим в нови удивителни форми, но и същевременно е така близо.

Любов към родителите, към децата, към живота, към мъжа и жената, към приятеля, към врага, към непознатия; любов към животните, към природата, към огъня, към земята, към родината, към дома, към пътуванията, към поезията, към музиката, към книгите - любовта изпълва всичко, ние наричаме всичко любов. Ние наричаме Бог любов.

Резултат с изображение за „love“

 

Но необходимо ли е да назоваваме всичко с една дума? Една дума се изтрива, стойността й се губи, мощната й трансформираща сила намалява... И подходящо ли е да се използва същата дума, за да се нарече любов към майката, но и към някой филм, любов към мъжа, но и към виното? И колко пъти сме наранявали тези, които обичаме? И така, и това също е направено от любов до известна степен?

Възниква въпрос: „Това широко приложение не крие ли знания за същността на нашата реалност?“ Всеки ще отговори по свой начин, защото любовта е собственост не само на целия свят, но и на отделния човек: както съзнанието на всеки човек е субективно, така и индивидуалното преживяване на любовта и божественото.

Резултат с изображение за „love“

Някой носи любовта в себе си, пази я, не я казва напразно. Други обичат всичко наоколо и за тях думата „любов“ се усилва само от милиард повторения, както вярващите повтарят своите молитви като мантра. В тези два подхода няма разлика: в първия случай енергията се спестява, натрупва, във втория се превръща във вихър, набиращ голяма инерция. Основното е да поддържаме любовта чиста, да се опитваме да правим така, че тя да отговаря на най-високите канони, да оправдава своето космополитно име. Това е свещеният Граал, който е във всеки от нас.

Помислете как трябва да живеете, за да усещате това топло, но и затоплящо чувство през цялото време? Започнете просто: усмихвайте се повече, приемайте случващото се наоколо, това, което идва отвътре, защото любовта е приемане. Освен всичко друго, любовта е уникална, тя е трансформатор, който променя всичко, до което се докосне. По какво се различава чаят в ресторант от чая, който майка ви е приготвила за вас? По количеството любов, нали?

Понякога ни е по-лесно да дадем любов на непознат, отколкото на себе си или на своите близки. Нищо чудно, че мъдреците казват: „Да обичаш целия свят, е много по-лесно, отколкото човек“. Конкретните прояви са по-трудни за приемане от абстрактните. Не се карайте, ако това е така, не съдете строго, отворете сърцето си и оставете този магически поток да ви носи. Не е нужно да полагате никакви усилия - просто се научете да се отпускате и да приемате. Кажете си: „Аз съм въплъщение на любовта“. И дори в този момент да сте бодлив таралеж, изявлението ще започне да действа – състоянието ви ще се промени.

Избройте всичко, което обичате, и добавяйте към този списък всеки ден нещо ново, разширявайте вашата любов и не забравяйте за себе си и семейството си. Често причината за заболяването е именно липсата на любов - опитайте се да обичате вътрешните си органи, признайте им любовта си, обградете ги с грижа и топлина. Това са вашите органи, те ви служат вярно, сигнализират ви, че нещо се обърква - това са органите, жертвите, най-верните ви съюзници и приятели, те са достойни за любов и възхищение.

Опитайте се да внесете любов във всяко свое действие, това е тайната съставка, която незабавно променя цялата формула. Достатъчно е внимателно да се докоснете до това, което правите. Любовта е не само фанфари и фойерверки, но и тишина, мир. Тихо съзерцавайте любовта със сърцето си, превръщайки я в медитация; бързайте с горящ пламък, затопляйки всичко наоколо - обичайте така, както ви харесва, любовта е оцветена от вашата личност, това я прави още по-ценна и уникална.

И помнете: колкото повече споделяте любовта си, толкова повече ще я привличате към себе си. Превърнете любовта в път, който ви води, и се уверете, че няма да се изгубите!

Автор: Наталия Горбунова

Превод: Александра Йосифова

Прочетена 183 пъти Последно променена в Понеделник, 08 Февруари 2021 13:00

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

КАТЕГОРИИ

grafik

 

norbekov knijarnica

X

Right Click

No right click