Системата на Норбеков

16 години в служба на вас
Вторник, 05 Ноември 2019 14:35

ОТ МНОГО ГЛАВА НЕ БОЛИ, ОСВЕН АКО НЕ Е ...ГЛАВОБОЛИЕ

Написана от
Оценете
(1 глас)

Назначена от природата за върховен главнокомандващ, главата е основен координатор на всички телесни функции, пръв мислител, изобретател, артист, творец, учен, анализатор, архивар, център към който се стича огромната по количество външна и вътрешна информация уловена от нашите сетива. Четири от тях са разположени именно там– на върха: зрение, слух, обоняние и вкус. На такова малко пространство (сравнено с площта на тялото), са концентрирани нашите «прозорци» към външния свят свързани със сетивата : очи, уши, нос и уста. Разбира се, там се намира и нашият главен мозък, за чийто пълни възможности знаем все още толкова малко.

Въпреки огромните й задължения и все по-нарастващия поток информация вливащ се в нея, главата се справя чудесно с всичко, освен ако не започне да изпитва болка...

 Главоболието – понякога е временно и отминава от само себе си. В други случаи посягаме към таблетките и търсим мигновено облегчение. Но понякога, дори и те не помагат. Когато болезнените усещания са интензивни, чести, хронични и станат наш постоянен спътник, то тогава ежедневието може да се превърне в ад.

Който не го е изживял, само той не може да го разбере.

Невралгично, тензионно, мигренно, клъстърно, тригеминално...и още куп термини, с които учените се стремят да опишат причините и начина на протичане на различните видове главоболия. Обикновенният човек описва със свои думи това, което чувства : болка,тежест, скованост, болезнена пулсация, изтръпване, пронизване,непоносимост към светлина, гадене ,  дезориентация, световъртеж, невъзможност за концентрация, нарушен мисловен процес и понякога дори пълна неработоспособност...Изрази като « цепи ме главата », бегло успяват да предадат субективните усещания за болката, която може да наруши значително качеството на живота и да го превърне в « ходене по мъките ».

 Болката произхожда от структурите и тъканите обграждащи мозъка (самият мозък не боли). Като най-чести причини,а те наистина са многобройни, се изтъкват: емоционален и физически стрес и напрежение, нарушено кръвно налягане, проблеми с кръвоносните съдове в главата и очите, хормонален дисбаланс, алергии, липса на сън, пренатоварване на зрението, проблеми с шийният отдел на гръбнака, синузит, инфекции, констипация, недостатъчно пречистване на организма от основните пречистващи органи ( черен дроб, жлъчен мехур, черва, бъбреци), липса на кислород на дихателно и клетъчно ниво... Още по-неприятно става, когато причините са комбинирани - тогава страдащият човек наистина  не знае от къде да започне.

 Познавам много хора успели да излезнат от този порочен кръг. Хора доверили се на себе си и на мъдростта на своето тяло. Тялото създава постоянно своето вътрешно равновесие по всички  параметри: състав на кръвта, обменни и пречистващи процеси в органите и клетките, скорост на функциите и т.н. Учените наричат този процес хомеостаза или саморегулиране. Тялото е абсолютен гений, който умее да се самолекува!

 Оказва се, че ние можем да помогнем на този процес чрез нашето поведение и чрез определени техники, достъпни дори и за деца.

Именно в това се състои и успешността на Учебно-оздравителната система на Мирзакарим Норбеков. Бързите резултати, които курсистите постигат използвайки практиките от оздравителния курс, често надминават дори и най-смелите им мечти. Понякога дори говорят за «чудо», което е станало с тях и това е напълно разбираемо, когато те констатират, че само за няколко дни сами са се освободили от болки тормозили ги с години!!!

Нека да оставим някои от тях сами да споделят:

 Мария В. 37г.

«Откакто се помня имам проблеми с женския цикъл. Когато датата наближи, аз започвам да се страхувам, защото седмицата преди него е мъчителна за мен. Предменструалният ми синдром е свързан със значително задържане на течности, болезненост в гърдите и в кръста и повечето пъти с постоянно главоболие. Тези моменти са тежки за мен не само физически, но влияят отрицателно и на семейния ми живот. Реших да се запиша на Учебно-оздравителен курс по метода на Норбеков. Бях леко скептична, но още по време на курса получих първите си резултати – бях точно в «чуствителната» седмица и за мое учудване въобще не ме боля главата! А след периода на самостоятелна работа у дома и другите симптоми изчезнаха напълно».

Р. Ш. 64г.

« На курса дойдох с диагноза шийна остеохондроза и знание, че този проблем може единствено да се влошава с възрастта. Освен болките във врата, аз имах и високо кръвно, от което ме болеше главата. Зрението ми се беше влошило много в последните години. След курса кръвното ми се нормализира, болките във врата изчезнаха. Сега нося очила с два диоптра по-малки – тях ги намалих на курса. Смятам да продължа с упражненията до пълно оправяне на очите. Благодаря от все сърце!»

 К.С. 28г.

 « Занимавам се с информатика и работата ми е свързана с много напрежение,стрес и натоварване на очите. В личния ми живот също имах един много тежък период преди година. От тогава започнах да страдам от безсъние. Пих таблетки известно време, но не се чувствах отпочинала на сутринта и ги спрях. От постоянното безсъние и напрежение започнах да получавам пристъпи на мигрена, придружени със силни болки в едното око  и с повръщане. Бях съвсем отчаяна, когато една приятелка ме посъветва да премина курса на Норбеков. По принцип не вярвам много на такива неща, но прочетох книгата « Опита на един глупак » и реших все пак да пробвам. Това е може би една от най-смислените ми решения, които съм вземала – много бързо моите проблеми се решиха като по чудо. Освен това подобрих и личните си взаимоотношения с родителите ми и с моя приятел и съм почти винаги усмихната и в добро настроение».


Офис Норбеков България 02/987 87 30
Facebook - Норбеков България
Инстраграм - Norbekov_bulgaria

 

Повече за това какво се случва повреме на курса прочетете тук.

График с предстоящи курсове вижте тук.

 

Прочетена 680 пъти Последно променена в Вторник, 05 Ноември 2019 14:46

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

КАТЕГОРИИ

grafik

 

norbekov knijarnica

X

Right Click

No right click