Системата на Норбеков

16 години в служба на вас
Петък, 09 Октомври 2020 14:21

Пазете работното място чисто, или защо любовниците убиват бизнеса Избрана

Написана от
Оценете
(1 глас)

Мирзакарим Норбеков отговаряше на различни въпроси, свързани с отношенията в семейството и бизнеса, по време на двудневния интензивен курс през септември. Темите ще бъдат продължени по време на Работилница на успеха, 21 - 27 октомври. Публикуваме за вас подробния отговор на един от важните въпроси:

Ако имам любовница, това ще попречи ли на бизнеса ми?

Не, няма да попречи, просто защото и бизнес няма да Ви остане от такъв подход. Когато нямате нищо, нищо не му пречи.

Мили мои, това е най-голямата грешка, която правят почти преобладаващото мнозинство начинаещи бизнесмени, както и тези от средно и малко по-високо ниво. Болшинството мъже започват да предават човека (както и жените също между другото), с когото са започнали заедно от едностайна квартира и с когото оттам са се развивали нагоре. Вземете например най-добрите 100 бизнесмени на Русия. Ако сред тях намерите 10 семейни двойки, които са се запазили, откакто са се оженили, досега, аз ще съм доста, доста учуден. Защото няма дори и 10 такива. Има сигурно 5-6 човека от 100. 95% от мъжете са станали жертва на особена порода жени. Има проститутки най-простите примитивни проститутки са тези, които стоят на улицата. Има и леко по-квалифицирани такива, които се наричат компаньонки. Както и да я наричаш проституцията си остава проституция. Но най-големите мошенички са тези, които разрушават живота на другите, отиват да крадат нещо, което е построено от някой друг, от някоя семейна двойка.

Защо жените стават любовници?

Но над всичко е Божията воля, за всичко има причина. Има такава поговорка: „Когато казахът забогатява – той удвоява количеството на жените си, когато узбек забогатява – строи дом, а забогатее ли руснакът, увеличава количеството на любовниците си."

От момента, в който в организацията ви влезе нещо нечисто… може и да си мислите, че само вие знаете. Обаче знаете ли, че ако вие сте работодател, дори когато нищо не правите, задължително екипът ви ще започне да си изсмуква от пръстите някакви неща, ще разправят измислени факти за вас на някого другиго, този друг – на трети, десети и т.н. Мнозинството ви поставя "име" и вие ставате завършена измет, женкар и т.н., и т.н.

Няма такава организация, в която работник, за всичките си собствени проблеми, да не ненавижда и обвинява работодателя си. Това е класика в жанра. Такава е традицията. Когато Твореца попитал Адам защо е постъпил така, Адам кого обвинил – себе си или Ева? Нито единия, той обвинил самия Всевишен. Такава е същността на човека. Винаги търсим повод да обвиним някого за нещастията си.

Наказанието идва не от хората, не, в болшинството случаи идва отгоре. Както и да се опитвате да го скриете, както и да постъпвате, Всевишният вижда всичко. Когато в колектива се появи разврат, това е отровена среда. В организация, ако сред екипа се разпространява разврат, тази организация е обречена на гибел. Колкото повече влагаш в нея, толкова изкараните там пари се превръщат в дървени стърготини. От един чувал дървени стърготини ще имате по-голяма полза, отколкото от чувал с пари, изкарани от греховете ви.

На близките си винаги казвам: на първо място трябва да контролирате хората, които работят за вас, помогнете на неженените по-бързо да намерят половинката си, да се оженят, да имат деца, за да се занимават изцяло със свети проблеми. Постарайте се неомъжените да ги омъжите. И много, много пъти съм разказвал къде и как може да се появи в организацията такова невидимо „умряло куче“, което ще отравя пространството, ще вони без мирис, и постепенно организацията ви ще се превърне в гробище за мъртви животни. Туловището е цяло, напръскано е с парфюм, но когато влезеш, имаш усещане, че си паднал в отходния канал, който излиза от месокомбината.

Engineers, Builders, & Bankers couple-up with 'work wife' or 'work husband

Когато отворите собствен бизнес, следете, моля ви, намеренията да са изцяло чисти. Да, жалко, че не е възможно да се опишат в трудовия договор. В него не може да запишеш душевния подход, защото в нито един кодекс на труда това не присъства. Но ако сред вашите сътрудниците има такива, на които отсъства елементарно духовно възпитание, интересите им се състоят в това да се нахранят хубаво с деликатеси в скъпи ресторанти, да се облекат в маркови дрехи, може просто от страна на родителите си това да са получили. Може би не им е обяснено как се изкарват честно или нечестно пари. Как някой такъв може да търси духовното начало?

Например, на членовете на бизнесклуба ми поставям първостепенна задача да следят за чистотата, да не престъпват забраните, да контролират постоянно определен процент от приходите, който се дава за благотворителност, колко и на кого се дава.

Когато вашата организация започне да се разлага, никакви ремонтни работи, никакви вливания няма да работят, защото организацията е болна, инфектирана и ще е много, много трудно да се вдигне на крака. Защото ако един сътрудник има характер, който не може да отличи човешкото от животинското начало, държи се като животно - като самец/самка, това поведение също се предава и на другите лека-полека. Тази болест също се предава. Бъдете внимателни. Изучавайте, моля ви, строгите закони на големия бизнес. Организацията се разрушава и гние отвътре, с помощта на сътрудниците. И започва разпад. Пазете се. 

Любовници : Програмата : Филми : София

Има арабска поговорка: Когато имаш една жена, тя воюва заедно с теб, а когато имаш две жени – двете воюват между себе си, за теб.“ Такава е женската същност. Това е наследството от Ева – дори когато живее в Рая, отново нещо не ѝ е достига.

Ако сте в състояние да издържате две семейства, то честно ги издържайте. Бъдете честен пред Всевишния. Казано е, че ако имате 2-3 жени, обезателно ще попаднете в Рая, защото 2 жени непременно ще превърнат живота ви в Ад, а три – ще ви вкарат в най-гадната и тежка зона на Ада. Когато животът ви е Ад, когато умрете, и в Пъкъла да попаднете – ще ви се види Рай. А вашата любовница, мили мои, е тази, която като кукувица се опитва да открадне бащата от вашите деца.

Прочетена 308 пъти Последно променена в Петък, 09 Октомври 2020 16:15

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

КАТЕГОРИИ

grafik

 

norbekov knijarnica

X

Right Click

No right click