Системата на Норбеков

16 години в служба на вас
Сряда, 30 Октомври 2019 10:27

Разшири възприятията си, не вените!

Написана от
Оценете
(1 глас)

Чували сте за така наречената „болест на века“ – обездвижването. То от своя страна е предпоставка за появата на различни хронични болестни състояния. Едно от тях са разширените вени. Макар че мнозина смятат разширените вени за козметичен проблем, подобно отношение е грешно, а понякога опасно.

Специалистите обръщат внимание на това, че ако не виждате на краката изпъкнали сини вени, това не значи, че нямате варикозно разширение на вените. Съдовите звездички, сините капилярни мрежички, болка и усещане на тежест в краката са сигналите за наличието на разширени вени.

Ако болестта прогресира минава в по-тежък стадий и се появяват: отоци на стъпалата и глезените, промяна цвета на кожата над поразената вена, инфекции на кожата, язви, които трудно заздравяват.

Но болката и язвите не са основните проблеми. Съществува и друга опасност, която не се забелязва с просто око. Заради застоя на кръвта в кръвоносните съдове се образуват тромби — плътни съсиреци кръв, които могат да „залепнат“ към стената на съда и да намалят сечението му, а могат и да се откъснат и с кръвотока да стигнат до други съдове и да ги запушат. Това е опасно и може да доведе дори и до смърт.

Причините за разширените вени са различни. Както казахме едната е обездвижването.
В тялото кръвта тече нагоре по вените — към сърцето и белия дроб  — помагат и мускулите, които се съкръщават. Но силата на тежестта кара кръвта да се стреми надолу. За да не се случва това и кръвта да се движи накъдето трябва, във вените съществуват клапани. Те се отварят по посока на движението на кръвта и се затварят, за да не се отича назад.
Когато клапаните не работят добре и се затварят частично, кръвта се стича надолу по вените. Съдовете не могат да поберат цялата тази кръв, разтягат се и постепенно губят еластичността си.

Добрата новина е, че има решение при това без медикаменти.

На оздравителния курс разучавате специална гимнастика за кръвоносните съдове, с която укрепвате и подобрявате еластичността на съдовете. Освен това правите и специален идеомоторен масаж, който също подобрява еластичността на кръвоносните съдове и активира мускули, играещи ролята на помпа, която улеснява движението на кръвта.
Всяка една от практиките на курса пряко или косвено отстранява причините за възникване на разширените вени, а освен това е и средство за профилактика.

Натисни на график, за да видиш за предстоящите курсове по Системата

 

 Виж повече резултати след курсовете по Системата на Норбеков 

Посети ютуб канала ни

Последвай ни във фейсбук

Прочетена 771 пъти Последно променена в Сряда, 30 Октомври 2019 10:35

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

КАТЕГОРИИ

grafik

 

norbekov knijarnica

X

Right Click

No right click