Системата на Норбеков

16 години в служба на вас
Вторник, 20 Октомври 2020 11:38

Норбеков: Страданието и наслаждението винаги се редуват, внимавайте кое ще оставите за накрая

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Откриваме за вас малко завесата на занятията на бизнес клуба Masters’Club на Мирзакарим Норбеков, който се провежда на всеки два месеца. На последното занятие през септември част от разглежданите теми бяха търпението, благотворителността, отношенията с роднините, връзката им с успеха… През ноември предстои последната среща на Клуба за тази година – 4 пълни дни на занятия с Мирзакарим Норбеков, Вадим Шишкин и Шохрух Норбеков, към която по изключение може да се включите и без да сте участвали в останалите срещи.

Публикуваме за вас кратък откъс от казаното от Мирзакарим Норбеков. Надяваме се да го приложите с полза:

Неудачникът – това е човек, който вместо връзките с роднините и близките, пред които има задължения, избира личния си интерес. Тогава, когато човек насочва живота си в направление към удовлетворяване на себе си, собствените си потребности.

Когато в живота получаваме нещо, то ние плащаме за него с живота си, това е най-главната валута. Ако човек е глупав – то целия си живот той ще отдаде за грошове, ще превърне себе си в роб, ще жертва всичко – мечтите си, времето си.

Като казваме „да получите материален достатък“, имаме предвид да не си губите живота в такива неща. Материалната свобода не трябва да изисква от вас целия ви живот. Когато ви молим да изучите опита на успешните хора, го правим, за да намерите за своето създание, сърце, любов и смисъла на живота.

Човек, който страда от жажда в пустинята, е в халюцинации. Същото е с глада. Нуждата създава халюцинации. Всяка нужда има по-доминиращи избори. Трябва да служите на нуждата, за да оцелеете и няма да ви остане време да живеете, ще останете без време за себе си, за децата си. Това означава, че не сте включили мозъка си, а мислите само със зоната под пъпа.  Когато те мъчат глад и жажда, няма място за поезия, а само за ниски животински инстинкти и вълчи закони.

Не ви молим да ставате милиардери, а да се освободите от нуждата, включвайки ума, душевното си състояние.

Всичко, което планираме и към което се стремим, има 2 корена: Стремеж към удоволствие и избягване на страдание. И слаганите върху тях с всеки етаж мисли и постъпки уж стават по-красиви, но в основата са тези два стремежа, върху които са всички „аргументи“ и „факти“. Като се махнат те, стигаш до корените.

Егоизмът попада в зоната на намаляване на страданието, защото любовта изначално дава страдание на човека. Раждането на детето дава страдание в началото, след това се редуват.

Любовта изисква усилия от човека, изисква труд – чрез „не искам“ и „не мога“ ние се заставяме да вървим. Даже за най-простото – да звъннеш по телефона – също трябва да се заставиш – да звъннеш, да кажеш Как сте, нужна ли ви е някаква помощ. Всичко, което има отношение към любовта, изисква труд, а труда самият човек го възприема като страдание.

Редуват се страдание – наслаждение – страдание – наслаждение. Така се строи.

А човек, който от самото начало избягва страданието, става човек с каменно сърце, без душа, невнимателен, живеещ в името на удовлетворяването на своите потребности, на похотта си. Това са мъртви по човечност хора.

Връзката с рода и роднините – без да ги осъждате, а като им помагате – това е показател за работоспособността на човека, показател за неговата сила.

Когато се опитваме да се отнасяме с внимание към тях, с нещо да им помогнем – всичко това ни отнема време и сила. След като можем да намерим в себе си сила да се заставим да правим нещо хубаво, по същия начин можем нещо хубаво да направим и по отношение на себе си, по отношение на бизнеса и т.н.

Основата на всичко най-прекрасно в живота има няколко съставляващи, но една от най-незаменимите е търпението. Когато не ти се иска да се заставиш, да си размърдаш задника и да търпиш трудности – винаги накрая те очаква резултатът във вид на награда.

А ако не се съпротивляваш на възможните трудности и веднага намираш „верните“ решения – т.е. си измисляш защо това няма да правиш, защо това не го искаш и т.н. – ще получиш най-лекия път. Но по най-лекия път после пак те чака страдание.

Article – Family Relationship – Parents and Children – Neglecting Parents

Ако страданието е в началото – после е наслаждението, ако наслаждението е в началото – в края е страданието. Винаги се редуват!

Най-голямото наказание е отнемането на свободата, затворът. А в затвора има още по-тежко наказание – единичната килия, самотата. Максималното е карцер. Егоизмът ще доведе човека към самота и накрая към карцера.

Пазете семейството си! За да не ви носят после страдание децата ви!

За подробности за участие и записване за срещата на бизнес клуба можете да се обадите на тел: 0897 981 955.

Прочетена 411 пъти Последно променена в Вторник, 20 Октомври 2020 14:23

Оставете коментар

Уверете се, че въведете цялата необходима информация, обозначена със звездичка (*). HTML код не е разрешен.

КАТЕГОРИИ

grafik

 

norbekov knijarnica

X

Right Click

No right click