Президент на Федерацията по бойни изкуства в Русия, водещ преподавател в Център Норбеков, ученик на Мастера от 2002 година.

Вадим Шишкин e роден на 4 април 1967 година.
На 11-годишна възраст започва да тренира борба свободен стил, а след това джудо и самбо. Първият треньор на Вадим е заслуженият треньор на РСФСР Александър Михайлович Криворотов.

Вадим е майстор на бойните изкуства, многократен шампион и носител на международни и национални състезания по джудо и самбо.

След завършване на училище постъпва на служба в спортната рота и продължава своите тренировки и участия в състезания и съревнования на различни нива.

През 1987 година, в края на своята служба, Вадим започва да се интересува от карате. Негов треньор става Нарийман Сулейманов.

Вадим Шишкин е инструктор по Руски бойни изкуства. Още през 1990 година е един от хората, участващи във възраждането на Руските бойни изкуства, под ръководството на създателя на система "РОСС" Александър Иванович Ретюнски (който е и един от най-талантливите ученици на А.А. Кадочников).

През 1992 година Вадим Шишкин създава Федерация на руските бойни изкуства

и става неин председател, подготвя групи на различни нива, провежда семинари за повишаване на квалификацията за спортисти, води редица детски програми и спортни лагери.

В Москва тренира спецгрупите "Вымпел", "Витязь", "Альфа", мобилните групи на "Газпром" и "ЛУКОЙЛ". В Украйна провежда подготовка на служителите на охранителни фирми, сътрудничи си с представители на СБУ (Служба за сигурностна Украйна).

В същото време работи с танцови групи, спортни отбори, провежда тренинги и семинари.

Треньорският му опит е 25 години.

През 1998 година е участник в семинара за обмяна на опит съвместно със Световния клуб на гранд-майсторите, воден от президента на клуба - Франк Санчез.

През 2000 година преминава оздравителните курсове по системата на академик М.С.Норбеков.

vadim3През същата година става и организатор на тези курсове. В този период е организатор на курсове по гещалт–терапия ( водени от Марик Хазин), организира и курсове по актьорско майсторство (група "Образ", водещ Сергей Бзаров).
През 2002 г. застава на пътя на обучението по системата на М.С.Норбеков. Днес Вадим Шишкин е ученик на М.С. Норбеков и водещ преподавател по Системата.
Провежда курсове на различни нива по системата на Норбеков в редица страни, сред които Русия, Украйна, Беларус, България, Чехия Индонезия, Виетнам, Китай, Франция, Гърция ...
През 2006 година разработва авторски курс "Пластика на живота". Провежда редица тренинги по тази методика в различни региони на Русия и други държави.

Създател е на аторските семинари

  • "Цялостно потапяне в усещанията"
  • "Запознай се с Тялото – твоят наставник"
  • "Курс за оздравяване на гръбнака"
  • "Пластика на живота и тялото"

Водещ преподавател по Системата на Норбеков, най-близък ученик на Мастера:

Води първо и втро оздравително ниво, Основен курс по интуицията, участва заедно с Мирзакарим Норбеков в Мастеркласовете, Работилница на успеха и ежегодните походи в България И Узбекистан.

Вадим Шишкин в предаването "Пътят"

Други

 
 

Галерия

 
X

Right Click

No right click